Gândul: De ce unii adolescenţi sunt rebeli şi violenţi?

Pentru mulţi părinţi, creşterea unui copil este un exerciţiu de tehnică a negocierii. Pe lângă discuţiile clasice despre notele de la şcoală, felul de a se îmbrăca şi cât de târziu poate veni adolescentul acasă, se pare că unii dintre copii sunt mai predispuşi la ceartă decât alţii, informează Gândul.

112 afișări
Imaginea articolului Gândul: De ce unii adolescenţi sunt rebeli şi violenţi?

Gândul: De ce unii adolescenţi sunt rebeli şi violenţi?

De foarte mult timp se încearcă să se explice ştiinţific care este cauza conflictului părinte-copil. Se pare că s-a descoperit că o zonă din centrul creierului adolescenţilor este sursa acestui conflict.

Deja se ştia că această zonă a creierului este implicată în răspunsurile emoţionale. Însă, cercetătorii de la Universitatea din Melbourne au mers mai departe cu cercetările şi au descoperit că mărimea acestei zone este direct responsabilă de conflictul adolescent-părinte.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici