Gândul: Primăria Capitalei interzice virajele la stânga în intersecţiile aglomerate

Au trecut şase ani de când Gheorghe Udrişte a fost numit şeful Direcţiei de sistematizarea circulaţiei din Primăria Capitalei, iar traficul din Bucureşti e tot un calvar. În acest timp, proiectul de management al traficului a fost amânat ani de zile, iar licitaţiile sale pentru infrastructură au adus doar blocaje ale circulaţiei. Specialiştii spun, însă, că există soluţii simple şi eficiente, informează Gândul.

2 afișări
Imaginea articolului Gândul: Primăria Capitalei interzice virajele la stânga în intersecţiile aglomerate

Gândul: Primăria Capitalei interzice virajele la stânga în intersecţiile aglomerate

Noul viceprimar al Capitalei Ionuţ Popa este inginer de trafic, cu doctorat, şi în doar câteva luni de când este în funcţie a identificat soluţii pentru a mări fluenţa circulaţiei. Popa spune că pentru 50 la sută din conflictele de trafic ale oraşului există soluţii aplicate deja în toate oraşele aglomerate ale lumii.

Mai întâi, ar fi eliminarea virajelor la stânga în marile intersecţii, unde aceste manevre creează ambuteiaje. „Virajele la stânga măresc, în medie, cu 20 de secunde timpul fiecărui ciclu de semaforizare, fiindcă atunci când dai prioritate de stânga, ca să poţi trece, în toate celelalte părţi ale intersecţiei trebuie să fie culoarea roşie. Dacă eliminăm această problemă reducem cu aproape 25 la sută conflictele de trafic existente”, explică Popa.

Mai multe pe www.gandul.info.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici