Gândul: Tecuciul s-a mutat în containere, prefectul de Galaţi – în Caraibe

La aproape trei săptămâni de la dezastrul produs de inundaţii, Tecuciul arată aproape ca în prima zi de după viitură.

1 afișare
Imaginea articolului Gândul: Tecuciul s-a mutat în containere, prefectul de Galaţi – în Caraibe

Tecuciul s-a mutat în containere, prefectul de Galaţi – în Caraibe

Cu toate intervenţiile autorităţilor locale, mai puţin prefectul Mihai Capră – plecat la ape mai calde în Caraibe, continuă să existe străzi inundate, case distruse de puhoi, munţi de nămol şi de obiecte scoase din curţile oamenilor. Locuinţele-container din carton presat, trântite direct în nămol, sunt singurele indicii că ceva se mişcă în Tecuci.

Pe strada 1 Mai, mai multe familii sinistrate au primit câte un container, dar nimeni nu s-a gândit să le ajute cu materiale de construcţie pentru refacerea caselor distruse. Chiar şi cu modulul la poartă, oamenii sunt nemulţumiţi. Familia David Vârlan se plânge că a trebuit să plătească un milion pentru racordarea la electricitate a „cutiei”: ”Nu mai avem bani. De unde bani, că am cheltuit bruma pe care o mai aveam pe materiale pentru casă”, spun oamenii. Aneta Dumitriu are trei camere dărâmate şi este revoltată: ”Nu mi-au dat nimic. M-am săturat de conservele lor şi de puţina apă pe care ne-au adus-o. Tot pe aceeaşi stradă sunt familii care dorm în maşină sau care au primit un container de carton pentru 10 sau 12 persoane.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici