Gândul: Unu din cinci tineri români are doar 8 clase

Elevii români au cele mai scăzute performanţe în materie de citit din întreaga Uniune Europeană, iar rata tinerilor care îşi întrerup studiile, după terminarea gimnaziului, plasează România între primele cinci state europene ce se confruntă cu abandonul şcolar timpuriu, informează Gândul.

21 afișări
Imaginea articolului Gândul: Unu din cinci tineri români are doar 8 clase

Gândul: Unu din cinci tineri români are doar 8 clase (Imagine: www.gandul.info)

Conform unui proiect de raport întocmit, anul acesta, de Consiliul Europei şi Comisia Europeană, 53% dintre elevii români, în vârstă de 15 ani, au competenţe de lectură scăzute, procent de peste două ori mai mare decât media UE (24%).

Cu excepţia Bulgariei, care se plasează pe locul imediat următor, cu 51%, restul statelor din fostul bloc comunist au rezultate mult mai bune decât România, Cehia înregistrând  24%, Ungaria 20%, iar Polonia 16%.

Citeşte toată ştirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici