Garda de Mediu a amendat CET Grozăveşti cu 100.000 de lei pentru că a folosit păcură

  • Garda de Mediu a amendat CET Grozăveşti cu 100.000 de lei pentru că nu a anunţat că foloseşte păcură.
  • Ministrul Mediului Costel Alexe spune, însă, că CET nu a folosit păcură în exces.
  • Gabriela Firea, a anunţat săptămâna trecută că una dintre sursele masive ale poluării din Capitală ar putea fi CET-urile.
1793 afișări
Imaginea articolului Garda de Mediu a amendat CET Grozăveşti cu 100.000 de lei pentru că a folosit păcură

Sursa foto: Profimedia

„În ceea ce priveşte CET Grozăveşti, pentru că s-a vorbit foarte multe de activitatea CET Grozăveşti în ultima perioadă, a intrat în control pe data de 4 martie, controlul a fost finalizat pe 6, iar comisarii de mediu au aplicat o amendă de 100.000 de lei”, a spus Costel Alexe, ministrul Mediului.

Potrivit lui Alexe, amenda a fost dată pentru că CET nu a anunţat că foloseşte păcură, nu pentru că s-a folosti acest combustibil în exces.

Reprezentanşii ELCEN, cei care administrează CET-rule din Capitală, au anunţat încă de la debutul scandalului privind poluarea din Bucureti că procentul de păcură folosit în această perioadă este de până la 2%.

Pe de altă parte, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat săptămâna trecută că una dintre sursele masive ale poluării din Capitală ar putea fi CET-urile, care folosesc păcură.

De altfel, Firea a declarat, duminică, faptul că va depune plângeri penale pe numele ministrului Mediului, Costel Alexe, şi pe numele ministrului Economiei, Virgil Popescu, după poluarea din Capitală, când s-ar fi ars peste 260 de tone de păcură.

Poluarea de acum 10 zile din Bucureşti a fost extrem de mare, cu depăşiri chiar şi de 10 ori ale normelor admise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici