Garda Forestieră Suceava a depistat transporturi fictive de material lemnos

Transporturi fictive de material lemnos pe ruta Baia – Cornu Luncii au fost depistate de către Garda Forestieră Suceava, care a confiscat aproape 335 mc de buşteni de răşinoase şi 13 mc cherestea răşinoase de provenienţă ilegală în perioada 14 – 18 februarie, anunţă Ministerul Mediului.

835 afișări
Imaginea articolului Garda Forestieră Suceava a depistat transporturi fictive de material lemnos

Cu ajutorul informaţiilor generate de aplicaţia SUMAL 2.0 şi a imaginilor înregistrate de camerele video fixe s-a constatat că un operator economic, cu două puncte de lucru pe raza comunei Baia, a emis fictiv, în data de 17.01.2022 şi la data de 05.02.2022, un număr total de 6 avize de însoţire în baza cărora a simulat 4 transporturi de materiale lemnoase care totalizează un volum de 200,58 mc buşteni răşinoase, precizează instituţia.

Pentru aceste transporturi, au fost utilizate ca mijloace de transport autoutilitarele aparţinând destinatarului materialelor lemnoase, punctul de descărcare fiind în Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii, în depozitul aparţinând celui de-al doilea operator economic.

Atât emitentul cât şi destinatarul, la întocmirea avizelor de însoţire şi la crearea transporturilor în aplicaţia SUMAL 2.0, pentru crearea senzaţiei de legalitate, au utilizat fotografii neconforme cu realitatea, fiind încărcate fotografii ale altui mijloc de transport.

Au mai fost constatate încălcări ale prevederilor legale privind obligaţia împrejmuirii depozitului de material lemnos, precum şi cazuri în care operatorul economic nu a respectat prevederile legale referitoare la condiţiile de efectuare a fotografiilor necesare şi obligatorii la începerea transporturilor de materiale lemnoase. S-a procedat la sancţionarea contravenţională a operatorului economic cu amenzi totalizând 35.000 lei şi s-a dispus confiscarea materialelor lemnoase în cauză cu o valoare totală de 66.940 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici