Geamantan suspect de lângă Consulatul Turciei de la Constanţa, ridicat de pirotehnişti

Pirotehniştii SRI au intervenit, luni noapte, la Consulatul General al Turciei de la Constanţa, după ce jandarmii care asigură paza în zonă au observat un geamantan suspect, abandonat vizavi de sediul instituţiei, în final stabilindu-se că acesta era gol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

155 afișări
Imaginea articolului Geamantan suspect de lângă Consulatul Turciei de la Constanţa, ridicat de pirotehnişti

Geamantan suspect de lângă Consulatul Turciei de la Constanţa, ridicat de pirotehnişti (Foto: Diana Iurkiewics / Mediafax Foto)

Jandarmii care păzesc Consulatul General al Turciei de la Constanţa au sesizat, în cursul nopţii de luni spre marţi, că pe trotuarul de lângă sediul instituţiei se află un geamantan abandonat.

Astfel, la faţa locului au ajuns zeci de forţe de intervenţie - poliţişti, pompieri, medici de la Ambulanţă şi pirotehniştii ai Serviciului Român de Informaţii, iar traficul pe bulevardul Ferdinand din Constanţa a fost restricţionat pe parcursul intervenţiei specialiştilor SRI.

Aceştia au adus un robot specializat în detectarea bombelor, care a scanat bagajul suspect pentru a stabili dacă în interior există material explozibil. Acţiunea a durat câteva ore, în final geamantanul fiind preluat de către pirotehniştii SRI.

Geamantanul era gol, dar a fost detonat totuşi într-un poligon de lângă comuna Cumpăna, conform procedurilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici