Gelu Voican-Voiculescu, despre apobarea cererii de urmărire penală: Era o chestiune de zile

Gelu Voican-Voiculescu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că aprobarea cererii de începere a urmăririi penale împotriva sa în dosarul Minieriadei, de către preşedintele Klaus Iohannis, era ”o chestiune de zile”, precizând că nu a văzut dosarul, nu a fost citat şi nu i s-a adus la cunoştinţă nimic.

762 afișări
Imaginea articolului Gelu Voican-Voiculescu, despre apobarea cererii de urmărire penală: Era o chestiune de zile

Gelu Voican-Voiculescu, despre apobarea cererii de urmărire penală: Era o chestiune de zile

”Era un lucru firesc. Procedurile legale presupuneau necesitatea acestei aprobări şi era previzibil că aprobarea va fi dată. Este începutul unei deschideri a urmăririi penale şi aşteptăm etapele care urmează”, a declarat Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru în primul guvern provizoriu din 1990 şi responsabil cu controlul serviciilor secrete în perioada 28 decembrie 1989 - 28 iunie 1990.

El a mai spus că ”faptul în sine nu este nicio surpriză, nici ceva neaşteptat”: ”Era o chestiune de zile”.

Gelu Voican a afirmat că nu a văzut dosarul Mineriadei pentru că nu a fost citat, încă, şi nu i s-a adus la cunoştiinţă că ar avea o calitate.

El a mai spus că în dosarul Mineriadei ”s-au făcut o serie de paşi”, adăugând că sunt şi persoane care au fost condamnate şi criticând abordarea potrivit căreia ”abia după 25 de ani se face lumină”.

Fostul demnitar mai consideră că acuzaţiile aduse lui Iliescu în dosarul Mineriadei sunt "aberante", el susţinând că responsabilii pentru ceea ce s-a întamplat atunci sunt "forţele care voiau să împiedice intrarea în normalitate prin consimţirea alegerilor din mai 1990".

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, ministrului Justiţiei, cererea de urmărire penală pentru Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi Victor Atanasie Stănculescu, pentru urmarea procedurilor legale, având în vedere solicitarea procurorului general.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestor cereri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici