George Copos, audiat la DNA în dosarul privind cărţile scrise de deţinuţi: Conducerea de la Rahova a fost destul de exigentă cu elaborarea lucrărilor

Omul de afaceri George Copos a ajuns, marţi dimineaţa, la sediul DNA pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul privind suspiciuni de corupţie în legătură cu lucrările ştiinţifice scrise în închisori, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. El a declarat că cei de la conducerea penitenciarului Rahova au fost exigenţi în ceea ce priveşte elaborarea cărţilor pe care le-a scris în închisoare, precizând că s-a respectat legea.

1441 afișări
Imaginea articolului George Copos, audiat la DNA în dosarul privind cărţile scrise de deţinuţi: Conducerea de la Rahova a fost destul de exigentă cu elaborarea lucrărilor

George Copos este audiat la DNA în dosarul privind cărţile scrise de deţinuţi(Imagine: Liviu Adăscăliţei)

Omul de afaceri a fost citat ca martor de procurorii anticorupţie în dosarul privind cărţile scrise de deţinuţi în spatele gratiilor, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

"Este vorba de piatra care a fost aruncată de cineva în legatură cu cărţile scrise în penitenciar şi ne străduim să o scoatem. A fost respectată întocmai legea 254 din 2013, articolul (e. Conducerea de la Rahova a fost, şi sunt convins că e şi acum, destul de exigentă şi a fost extrem de riguroasă cu tot ceea ce înseamnă elaborarea acestor lucrări", a declarat George Copos după audieri.

Omul de afaceri George Copos a ajuns, marţi dimineaţa, la sediul DNA pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul privind suspiciuni de corupţie în legătură cu lucrările ştiinţifice scrise în închisori.

George Copos a fost condamnat în martie 2014 la trei ani şi opt luni de închisoare în dosarul transferurilor de jucători, după câteva luni primind o pedeapsă de patru ani de detenţie în dosarul Loteria I. Omul de afaceri a fost eliberat în anul 2015, după ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani.

În perioada în care a fost încarcerat, fostul finanţator al clubului Rapid a scris cinci cărţi. Una dintre lucrări i-a adus omului de afaceri un nou dosar, în care este acuzat de plagiat. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 îl acuză pe acesta de infracţiuni privind drepturile de autor şi cele conexe, fals în declaraţii şi participaţie improprie la abuz în serviciu.

Este vorba despre lucrarea ştiinţifică "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova (secolele XIV-XVI)", de 119 pagini, pe care omul de afaceri a elaborat-o în penitenciar, lucrare pentru care a obţinut 30 de zile de libertate.

La data de 10 septembrie 2014, George Copos a semnat un angajament prin care susţinea că nu a plagiat, susţine parchetul.

Ulterior, în 29 septembrie 2014, dată la care a fost publicată lucrarea, George Copos "şi-a însuşit fără drept, în parte, opera unui alt autor şi a prezentat-o conducerii Penitenciarului Bucureşti- Rahova ca o creaţie intelectuală proprie", susţin procurorii. În aceeaşi zi, Copos "a solicitat conducerii Penitenciarului Rahova acordarea zilelor câştig urmare a publicării lucrării cu caracter ştiinţific menţionată mai sus, pe care a anexat-o cererii, determinând astfel comisia de liberare condiţionată să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu şi să aprobe astfel cererea şi să acorde cele 30 de zile de câştig", mai precizează parchetul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici