George Copos versus statul român la CEDO. Guvernul este de acord cu o înţelegere amiabilă

CEDO a oferit şansa ca George Copos şi Guvernul să ajungă la o înţelegere în cauza în care afaceristul a dat în judecată statul român după condamnarea definitivă din 2014. Potrivit unor surse judiciare, Guvernul este pregătit să îi ofere lui Copos suma de 7.000 de euro pentru cele suferite.

7638 afișări
Imaginea articolului George Copos versus statul român la CEDO. Guvernul este de acord cu o înţelegere amiabilă

George Copos vs. statul român la CEDO. Guvernul este de acord cu înţelegere amiabilă

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că CEDO a oferit şansa ca George Copos şi statul român să ajungă la o înţelegere în cauza în care omul de afaceri a dat în judecată România.

Aceleaşi surse arată că statul român este pregătit să îi ofere omului de afaceri suma de 7.000 de euro drept compensaţie pentru cele suferite.

În cazul în care cele două părţi nu ajung la o înţelegere amiabilă până în data de 19 decembrie 2019, când va trebui transmis un răspuns, va urma judecata cauzei la CEDO.

În cazul Copos vs. statul român sunt sesizate următoarele:

1. dacă au examinat echitabil, aşa cum prevede articolul 6 (privind Dreptul la un proces echitabil) alineatul 1 al Convenţiei, acuzaţiile care au condus la condamnarea lui Copos;

2. dacă decizia de condamnare pentru evaziune fiscală a fost pronunţată în baza unei legi care să prevadă exigenţa previzibilităţii în sensul articolului 7 al Convenţiei (privind Nicio pedeapsă fără lege);

3. dacă a existat o o lezare a drepturilor lui George Copos privind respectarea bunurilor deţinute în sensul articolul 1 al protocolului 1 (privind Protecţia proprietăţii) în contextul acoperirii prejudiciului.

George Copos a fost condamnat, în 2014, la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost cercetat pentru evaziune fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română.

Procurorii au precizat, la acel moment, că George Copos, în perioada iulie-decembrie 2004, în calitate de asociat şi preşedinte al Consiliului de administraţie în cadrul Ana Electronic, împreună cu alţi inculpaţi din dosar, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale, producând un prejudiciu de peste un milion de euro.

Taguri:
george copos,
cedo,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici