Gheorghe Udrişte: Construcţia Pasajului Basarab nu este blocată

Directorul Direcţiei Infrastructură şi Servicii Publice din Primăria Capitalei, Gheorghe Udrişte, a declarat, luni, că lucrările la Pasajul Basarab nu sunt blocate, precizând că în zona în care se lucrează nu există vreun obiectiv declarat monument istoric.

15 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Udrişte: Construcţia Pasajului Basarab nu este blocată

Gheorghe Udrişte: Construcţia Pasajului Basarab nu este blocată (Imagine: Mediafax Foto)

"Construcţia Pasajului Basarab nu este blocată, în zona afectată de construcţia Pasajului neexistând vreun obiectiv declarat monument istoric", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Direcţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice din Primăria Capitalei, Gheorghe Udrişte.

În legătură cu decizia instanţei de anulare a actului prin care Pasajul Basarab primea statut de utilitate publică, Udrişte a precizat că aşteaptă motivarea hotărârii pentru ca municipalitatea să o poată contesta.

" Nu pot avea o reacţie completă atâta timp cât nu s-a făcut publică motivarea hotărârii, fapt pentru care, în funcţie de conţinutul acestei motivări este evident că municipalitatea va exercita calea de atac a recursului", a precizat Udrişte.

Gheorghe Udrişte a subliniat că hotărârea instanţei referitoare la construcţia Pasajului Basarab "nu îngrădeşte dreptul autorităţilor locale de a continua programul de implementare a proiectului".

"Lucrările de construire a pasajului Basarab nu au fost sistate", a adăugat Gheorghe Udrişte.

Directorul Direcţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice a menţionat că pe tot parcursul Pasajului Basarb, un singur obiectiv a fost pe lista monumentelor istorice, şi anume Poarta Fabricii de Bere Griviţa, dar între timp şi acest a fost declasat. În prezent, municipalitatea se află în tratative de achiziţionare a acestui imobil, a adăugat Udrişte.

Centrului de Resurse Juridice şi Terra Mileniul III au obţinut în instanţă anularea actului prin care Pasajul Basarab primea statut de utilitate publică, act în baza căruia s-au făcut deja exproprieri în zona ce urmează a fi demolată.

"În acest moment, având în vedere decizia instanţei, putem spune că exproprierile care deja s-au făcut au avut la bază un act emis ilegal", a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, avocatul Centrului de Resurse Juridice (CRJ), Cătălina Rădulescu.

Rădulescu a reprezentat în instanţă atât CRJ, cât şi Terra Mileniul III, cele două organizaţii care au cerut anularea hotărârii prin care Pasajul Basarab primea statutul de utilitate publică.

Instanţa a admis motivele invocate de cele două ONG-uri în cererea lor, luând act de faptul că printre clădirile ce urma să fie demolate se află şi trei monumente istorice care nu pot dispărea decât în baza unei hotărâri de Guvern, nu printr-o hotărâre de Consiliu Local.

Decizia instanţei Tribunalului Bucureşti este definitivă, nu însă şi executorie, putând fi atacată cu recurs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici