Gheorghiţă, despre vaccinarea copiilor: Doi adolescenţi de 17 ani au avut miocardită

Din 142.000 de persoane cu vârste între 12 şi 19 ani, au fost raportate două cazuri de miocardită la adolescenţi în vârstă de 17 ani, a spus, vineri, preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

1379 afișări
Imaginea articolului Gheorghiţă, despre vaccinarea copiilor: Doi adolescenţi de 17 ani au avut miocardită

Gheorghiţă, despre vaccinarea copiilor: Doi adolescenţi de 17 ani au avut miocardită

Col. dr. Valeriu Gheorghiţă a spus că în prezent există semnalul miocarditei, o inflamaţie a muşchiului cardiac la copii.

„Practic, s-a observat că, la un milion de persoane vaccinate din grupa de vârstă 12 – 15 ani, putem evita 5.700 de cazuri noi de îmbolnăviri şi aceste cazuri în perioada următoare s-ar putea să fie generate de tulpina delta, ele vor genera cazuri secundare foarte multe, când copiii merg la şcoală în colectivitate. Se previn peste 200 de internări”, a spus Gheorghiţă.

Acesta a spus că, în România, sunt 142.000 de persoane vaccinate cu cel puţin o doză, care au vârste între 12 şi 19 ani inclusiv. Două dintre ele au avut miocardită.

„Nu au fost multe raportări, majoritatea sunt dureri la locul de administrare, dureri musculare, dureri de cap, dureri musculare, dureri de cap, febră, frison. Au fost două cazuri de miocardită la tineri de 17 ani care au avut o evoluţie foarte bună. De altfel, toate cazurile înregistrate în SUA şi analizate, peste 300 de cazuri, au avut toate evoluţie foarte bună, după 3-4 zile de spitalizare şi nu s-au înregistrat decese”, a mai spus Gheorghiţă.

Miocardita este o inflamaţie a muşchiului cardiac care se manifestă prin durere în piept şi uneori poate să fie prezentă o stare de oboseală, frison, febră, dureri musculare.

Şi infecţia cu SARS-CoV-2 poate să dea miocardite la tineri, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici