Gigi Becali, eliberat sub control judiciar - VIDEO

Omul de afaceri Gigi Becali a ieşit din arestul Direcţiei de Cercetări Penale, la mai puţin de două ore după ce Tribunalul Bucureşti i-a admis recursul faţă de decizia Judecătoriei sectorului 1 de respingere a cererii de eliberare sub control judiciar.

373 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali, eliberat sub control judiciar - VIDEO

Gigi Becali, eliberat sub control judiciar (Imagine: Mediafax Foto)

Becali, care a stat în arest din 3 aprilie, a fost întâmpinat cu urale de către mai multe persoane care i-au scandat numele.

El a spus că în această dimineaţă s-a împărtăşit la duhovnicul său, după care a mulţumit trusturilor de presă, în special celor deţinute de Sorin Ovidiu Vântu şi de Camelia şi Dan Voiculescu.

"Nu doresc nimănui să ajungă aici, nici celui mai mare duşman. Aş vrea să mulţumesc trusturilor de presă, sincer, nu e demagogie. Când eşti aici...Am simţit o mare alinare a suferinţei când presa, mai ales trusturile lui Vântu şi Voiculescu, mi-a luat apărarea. Când am ajuns aici am spus un singur lucru: eu pot fi umilit, dar demnitatea omului depinde numai de comportamentul lui în anumite situaţii", a spus Becali.

El a afirmat că la un moment dat îşi pierduse speranţa că va fi eliberat.

"La un moment dat îmi pierdusem speranţa, dar mi-a venit în cap vorba Domnului Isus Hristos: «de ce te îndoieşti de mine?»", a spus Becali, arătând că Dumnezeu i-a dat o palmă să se împărtăşească şi că nu a putut-o face niciodată ca în această zi.

Becali a mai spus că primul lucru pe care îl va face când va ajunge acasă va fi să o ia în braţe pe fetiţa sa cea mică, pe care o numeşte "prinţesă".

Persoanele care au venit la arestul Direcţiei de Cercetări Penale i-au scandat numele până când Becali s-a urcat în maşină, însoţit de avocaţi.

Video Stirileprotv.ro

Instanţa a admis recursul făcut de Becali şi a dispus eliberarea acestuia deîndată, dacă nu este arestat într-o altă cauză, punându-i acestuia o serie de condiţii.

Astfel, instanţa i-a impus lui Gigi Becali să nu părăsească Bucureştiul sau judeţul Ilfov fără o încuviinţare prealabilă din partea anchetatorilor, să se prezinte ori de câte ori este citat la instanţă sau la Parchet şi să nu se apropie de părţile vătămate din dosar, de martori sau de cei "alături de care a comis fapta".

Tribunalul Bucureşti i-a mai interzis lui Becali să se afle cu orice scop în locuinţele părţilor vătămate, precum şi să poarte arme de orice fel.

Decizia instanţei a fost luată cu opinie majoritară, ceea ce înseamnă că doar doi din cei trei judecători din complet au optat pentru eliberarea omului de afaceri.

"Opinia separată a fost în sensul respingerii recursului", a mai anunţat preşedintele de complet.

Completul de la Tribunalul Bucureşti care a judecat recursul lui Becali a fost format din magistraţii Constantin Marino Marin, Dorel Matei - preşedinte şi Monica Cipariu.

Potrivit articolului 160 indice 2 din Codul de procedură penală, "liberarea provizorie sub control judiciar nu se acordă în cazul în care există date din care rezultă necesitatea de a-l împiedica pe învinuit sau inculpat să săvârşească alte infracţiuni sau că acesta va încerca să zădărnicească aflarea adevărului prin influenţarea unor părţi, martori sau experţi, alterarea ori distrugerea mijloacelor de probă sau prin alte asemenea fapte".

Omul de afaceri Gigi Becali făcuse, marţi, o cerere de înlocuire a măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara, susţinând că trebuie să fie în libertate pentru a-şi pregăti campania pentru alegerile europarlamentare din iunie. Cererea a fost respinsă de Judecătoria sectoului 1, iar avocatul lui Becali a făcut recurs, la această solicitare renunţând vineri finanţatorul echipei Steaua.

Joi, Judecătoria sectorului 1 a respins cererea de eliberare sub control judiciar a lui Becali, iar vineri, Tribunalul Bucureşti a judecat recursul declarat de finanţatorul Stelei faţă de neeliberarea sa.

Judecătorul care a respins, joi, cererea de eliberarea sub control judiciar a lui Gigi Becali consemnează faptul că acesta este o persoană importantă, având în vedere că a candidat la Preşedinţia României şi este preşedinte de partid, că a participat la evenimente organizate de diferite instituţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici