Gigi Becali, judecat alături de un poliţist şi cinci gărzi ale sale

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au dispus, vineri, trimiterea în judecată a europarlamentarului Gigi Becali, alături de un poliţist şi cinci gărzi ale sale, toţi implicaţi în sechestrarea a trei bărbaţi.

76 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali, judecat alături de un poliţist şi cinci gărzi ale sale

Gigi Becali, judecat alături de un poliţist şi cinci gărzi ale sale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-a deferit justiţiei, în stare de libertate, pe Gigi Becali, Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi pe poliţistul Romulus Dumitrescu, pentru comiterea a trei infracţiuni de lipsire de libertate

În plus, Marcel Popa mai este acuzat de uz fără drept de armă neletală supusă autorizării, iar Romulus Dumitrescu de favorizare a infractorului.

"Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în noaptea de 26/27 ianuarie 2009, inculpaţii Dediu Ştefan Fănuş, Zmărăndescu Cătălin Otto, Mila Mihai, Dumitraşcu Niculae şi Popa Marcel, instigaţi de inculpatul Becali George, acţionând împreună şi folosind violenţa, le-au imobilizat şi răpit pe părţile vătămate N.T., M.Ş. şi S.C.D. pe care le-au transportat, împotriva voinţei acestora, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice. În acest context, inculpaţii le-au obligat pe părţile vătămate să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni", informează, vineri, Biroul de presă al Parchetului ICCJ.

Sursa citată arată că Dumitrescu Romulus a acordat sprijin celorlalţi inculpaţi în acţiunea lor de sechestrare a părţilor vătămate, neluând măsurile legale impuse de calitatea sa de poliţist.

Cauza a fost înaintată, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici