Gigi Becali, pârât la CNCD pentru că a jignit femeile

Mai multe femei au trimis, vineri, o sesizare conducerii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), nemulţumite de remarcile pe care finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, le-a făcut la adresa femeilor, în cadrul unei emisiuni.

3 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali, pârât la CNCD pentru că a jignit femeile

Gigi Becali, pârât la CNCD pentru că a jignit femeile

Cele 25 de femei au sesizat CNCD, după ce Gigi Becali, şeful PNG, a participat, sâmbătă, alături de deputatul Lavinia Şandru, la o emisiune a postului Realitatea TV, unde acesta ar fi făcut remarci nepotrivite la adresa femeilor.

El este acuzat că ar fi jignit-o pe Lavinia Şandru, "jignind şi denigrând astfel statutul pe care poate şi trebuie să îl aibă o femeie în societatea din România".

"Nu înţelegem cum un preşedinte de partid îşi permite să jignească astfel o femeie trimiţând-o «pe centură» - după modelul Traian Băsescu, deja sancţionat cu un avertisment din partea dumneavoastră - sau trimiţând-o la cratiţă, fără ca nimeni să aibă o poziţie împotriva unei astfel de atitudini. (...) Nu putem accepta să fim insultate de către un om care nu înţelege că fiind femei avem exact aceleaşi drepturi ca şi el şi nu ne situăm pe o treaptă inferioară", se arată în sesizare.

Totodată, femeile se arată nemulţumite şi de remarcile potrivit cărora o femeie "nu mai are nici o valoare" după ce a adus pe lume un copil.

"Şi noi suntem mame şi nu vrem să mai asităm la astfel de manifestări vulgare cu privire la femeile care, mame fiind, îşi permit să fie active şi să se implice în construirea societăţii din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici