Gigi Becali rămâne în arest (Video)

Omul de afaceri Gigi Becali, alături de cei cinci acuzaţi în dosarul sechestrării unor persoane care i-ar fi furat autorismul rămân în arest.

108 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali rămâne în arest  (Video)

Instanţa a rămas în pronunţare în cazul eliberării lui Becali (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Alături de Becali au mai fost arestate gărzile sale Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu. Instanţa a dispus ca toţi cei cinci să stea în arest 29 de zile.

În cazul lui Marius Petrinel Geavela, instanţa a decis să nu ia măsura arestării preventive, interzicându-i însă acestuia să părăsească ţara.

În cadrul procesului, avocatul Gheorghe Mateuţ a invocat mai multe probleme procedurale, susţinând că Becali a fost adus cu mandat, în condiţiile în care nu fusese citat anterior, cum prevede legislaţia. De asemenea, Mateuţ a mai invocat, totodată, mai multe probleme procedurale privind încălcarea dreptului la apărare.

Avocatul a arătat faptul că Judecătoria Sectorului 1 s-a pronunţat pe fondul cauzei deşi nu avea acest drept. Mateuţ a subliniat că opinia publică este indignată în legătură cu acest caz.

Un alt avocat al lui Becali a susţinut că hoţii "ştiau procedura ca şi profesorul Mateuţ".

Unul dintre avocaţii lui Becali, Cătălin Dancu, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că starea clientului său este una bună, dar că instanţa nu le-a permis în niciun fel să vadă noile probe ale acuzării depuse, luni, de anchetatori. Mai mult, a arătat Dancu, în acest fel apărarea nu a putut depune la rândul ei probe care să vină în sprijinul lui George Becali, încălcându-se astfel dreptul la apărare.

Avocatul a mai arătat că instanţa le-a respins o cerere de recuzare a completului de judecată făcută din acest motiv.

Cu puţin timp înainte de încheierea pledoariilor, Victor Becali a părăsit sediul Tribunalului fără a face declaraţii presei.

Instanţa a reluat dezbaterile în procesul eliberării lui Gigi Becali, cu acelaşi complet care fusese recuzat.

Şedinţa de judecată în cazul eliberării lui Gigi Becali şi a altor patru persoane a fost suspendată, luni, la jumătate de oră de la începerea procesului, după ce avocaţii au recuzat completul de judecată.

Şedinţa a fost suspendată pentru aproximativ o oră, timp în care câteva sute de persoane au protestat, în faţa instanţei cerând eliberarea finanţatorului FC Steaua.

Avocaţii au recuzat completul de judecată, în condiţiile în care au cerut să vizioneze probele noi aduse de procurori şi admise, luni, de judecători, iar instanţa a respins această solicitare.

De asemenea, avocaţii au susţinut că nu au avut timp să studieze dosarul.

O altă nemulţumire a avocaţilor a fost legată de prezenţa în sala de judecată a poliţiştilor de la SPIR care ar fi provocat o stare de tensiune. Cererea lor de scoatere din sală a acestora a fost respinsă de instanţă.

Procurorii au depus, luni, la instanţă, CD-uri cu poze ridicate în timpul percheziţiilor efectuate în dosarul lui Gigi Becali, judecătorii Tribunalului Bucureşti urmând să le ia în considerare în judecarea recursului privind eliberarea finanţatorului FC Steaua şi a altor patru persoane.

Procurorii au depus, astfel, probe noi, în acest dosar, iar judecătorii le-au admis.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici