Ginecolog acuzat că a lăsat copii prematuri să moară, inculpat oficial. Lucra la Maternitatea Polizu

Ginecologul de la Maternitatea Polizu din Capitală acuzat că a lăsat copii născuţi prematur să moară, aruncaţi la gunoi, consideraţi „produs de concepţie”, a fost pus sub acuzare în mod oficial, spune, vineri, avocatul Adrian Cuculis.

1390 afișări
Imaginea articolului Ginecolog acuzat că a lăsat copii prematuri să moară, inculpat oficial. Lucra la Maternitatea Polizu

Ginecolog acuzat că a lăsat copii prematuri să moară, inculpat oficial

„Medicul ginecolog Robe, acuzat în urmă cu un an de zile de tentativă la omor calificat prin cruzimi este inculpat în mod oficial, punându-se în mişcare acţiunea penală. De asemenea a fost extinsă urmărirea penală şi pentru fals intelectual. Este unul dintre cele mai şocante cazuri şi pentru care am dat numele de „abatorul de copii”, spune avocatul Adrian Cuculis.

În urmă cu un an, au existat indicii că medicul ar fi lăsat bebeluşii prematuri să moară, aruncaţi la gunoi la propriu, doctorul considerându-i „produse de concepţie”.

„Audierea a avut loc astăzi (vineri - n.r.) la parchetul Tribunalului Bucureşti, când medicul a căpătat calitatea de inculpat”, spune avocatul.

În toamna anului 2022, un bărbat din Piteşti, a cărui soţie a fost trimisă să nască la Maternitatea Polizu din Capitală a declarat că medicul Florian Robe i-a spus că trebuie să salveze mămica şi i-a dat injecţii pentru a avorta. Femeia a născut o fetiţă prematur, însă doctorul a pus-o să semneze că este decedată, „aruncând-o în tăviţă”. „Nici nu i-a acordat primul ajutor, normal trebuia să-i acorde primul ajutor de resuscitare, pur li simplu a luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă”, a povestit bărbatul. A doua zi, o asistentă s-a dus în camera unde a fost dus sacul în care se afla fetiţa, pentru că mama a insistat să ştie cauza morţii.

„Asistenta s-a dus în camera frigorifică şi din greşeală a lovit cu piciorul într-un sac. Şi în momentul în care a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă în sac. Bineînţeles că nu i-a venit să creadă şi a mai dat o dată, la fel a început să plângă copilul în sac. Când l-a scos din sac – când povestesc asta mă răscoleşte – era băgată într-o caserolă cu capac şi a scos-o din caserolă şi fata atunci a început să respire”, mai povesteşte bărbatul.

El a susţinut că în acel moment a sunat la şefa de la neonatologie căreia i-a povestit ce s-a întâmplat, iar aceasta ar fi replicat: „Tot el?”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici