Gorj: Apele Jiului au inundat câteva gospodării din satul Şomăneşti

Apele râului Jiu s-au revărsat, miercuri dimineaţă, în zona localităţii gorjene Şomăneşti, în apropiere de Rovinari, iar mai multe gospodării au fost inundate.

2 afișări
Imaginea articolului Gorj: Apele Jiului au inundat câteva gospodării din satul Şomăneşti

Gorj: Apele Jiului au inundat câteva gospodării din satul Şomăneşti

Apa s-a revărsat peste o porţiune joasă din drumul ce face legătura între Rovinari şi Motru, şoseaua fiind inundată pe o porţiune care a mai fost în această situaţie şi la inundaţiile din 1999.

Câteva gospodării aflate sub nivelul şoselei au fost şi ele acoperite de ape.

Miercuri dimineaţă, cotele râului Jiu erau în scădere. Directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj, Teodor Popescu, a declarat că râul are debite sub cota de atenţie până la Târgu Jiu şi sub cota de inundaţii la Rovinari.

Potrivit lui Popescu, râul a ieşit din matcă la Şomaneşti pentru că aici există un baraj de preluare a debitelor suplimentare provenite de la afluenţii Tismana, Bistriţa, Jaleş şi Şuşiţa, capacitatea de scurgere în aval a apei fiind limitată. Şeful SGA Gorj a spus că, în aceste condiţii, nivelul apei creşte în amonte, lucru care s-a întâmplat şi aici.

Precipitaţiile de peste 100 de litri pe metrul căzute în special în cursul zilei dse marţi în judeţul Gorj au făcut ca debitul Jiului să crească de zece ori faţă de cotele normale, cele două baraje din zona municipiului Târgu Jiu reuşind să preia viitura produsă pe râu în zona Văii Jiului, după ce de pe versanţi s-au scurs cantităţi foarte mari de apă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici