Gorjeanul expulzat pe nedrept în Franţa va da statul în judecată

Adrian Apostol, tânărul din Rovinari expulzat în Franţa în luna martie sub acuzaţiile de viol şi tâlhărie, a revenit acasă, vineri noaptea, declarând că va da autorităţile în judecată şi că va cere daune după ce la Bordeaux a fost abandonat în stradă imediat după ce a fost găsit nevinovat.

23 afișări
Imaginea articolului Gorjeanul expulzat pe nedrept în Franţa va da statul în judecată

Gorjeanul expulzat pe nedrept în Franţa va da statul în judecată

Apostol a ajuns în România cu un autocar al unei firme de transport internaţional, după ce reprezentanţii Ambasadei de la Paris l-au ajutat să se îmbarce. Tânărul de 26 de ani a ajuns vineri seară la Târgu Jiu, unde a fost aşteptat de patronii firmei la care lucra, după care a plecat spre Rovinari pentru a merge acasă.

Tânărul a spus că va da autorităţile în judecată şi că va cere daune pentru că a fost acuzat că este violator în Franţa, deşi el nu a părăsit niciodată ţara până acum.

"Mă judec cu toţi, este dreptul meu. Mi-au stricat imaginea, spunând că sunt violator. Am pierdut examenul la şcoala de şoferi pe care eu trebuia să îl dau zilele acestea. Am pierdut încheierea mediilor pe semestru la şcoală la cursurile de seral şi mai aveam şi un concurs în Germania, că sunt sportiv şi practic karate. Trebuie să mă despăgubească şi pe mine cineva, mai ales că în Franţa m-au lăsat ca pe un câine în stradă, fără să am bani şi să ştiu limba", a menţionat Apostol.

Tânărul din Rovinari a spus că la Curtea de Apel Craiova a acceptat să fie extrădat întrucât se ştia nevinovat şi era convins că în Franţa va avea ocazia să demonstreze repede că nu el este violatorul căutat de poliţişti.

"Cred că dacă rămâneam în România băgam un an de puşcărie şi tot degeaba, aşa în Franţa ştiam că nu sunt vinovat şi îmi puteam dovedi repede nevinovăţia. Mi-au luat poliţiştii ADN din gură şi le-am spus să aibă grijă să nu încurce probele, că s-au mai întâmplat din astea sau să nu mă uite prin puşcărie. Când mi-a ieşit ADN-ul că sunt nevinovat, mi-au dat drumul, dar fără bani şi fără să ştiu limba. Mi-au dat două bonuri să mănânc la cantina săracilor, de parcă eu ştiam unde e cantina săracilor la ei", afirmă Apostol.

În 12 martie, Adrian Apostol a fost reţinut de poliţiştii gorjeni din magazinul în care acesta lucra ca vânzător la Rovinari, fiind acuzat că, împreună cu alte două persoane, ar fi tâlhărit o prostituată pe o autostradă din apropiere de Bordeaux. El a fost dus apoi la Curtea de Apel Craiova, unde s-a declarat de acord să fie dus în Franţa pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

El a declarat telefonic, miercuri, că a fost dus în Franţa şi încarcerat într-o închisoare din Bordeaux, după care autorităţile judiciare franceze i-au făcut testul ADN şi au stabilit că acesta nu are nicio implicare în dosarul respectiv.

Adrian Apostol a fost eliberat, marţi, din arestul Poliţiei din Bordeaux, fiind lăsat în stradă. Tânărul avea la el 54 de euro, pe care i-a folosit pentru a suna la Rovinari la rude pentru a le spune în ce situaţie se află. Ulterior, el a mers la un centru de internet din Bordeaux, reuşind miercuri să ia legătura cu jurnalişti români, care l-au sfătuit cum să ia legătura cu reprezentanţii Ambasadei României la Paris. Apostol a ajuns miercuri noaptea la Paris, unde a fost cazat la Ambasada României, după care, joi dimineaţă, a fost trimis spre ţară cu un autocar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici