Grădina Zoologică Bucov, invadată de şobolani - VIDEO

Adăposturile animalelor de la Grădina Zoologică Bucov, aflată în apropierea municipiului Ploieşti, dar şi birourile angajaţilor unităţii au fost invadate, în ultimele săptămâni, de şoareci şi şobolani.

280 afișări
Imaginea articolului Grădina Zoologică Bucov, invadată de şobolani - VIDEO

Grădina Zoologică Bucov, invadată de şobolani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit directorului Grădinii Zoologice de la Bucov, Dragoş Rusu, în ultimele trei săptămâni angajaţii grădinii au constatat că aceasta a fost invadată de şoareci şi şobolani. Rusu a explicat că parcul zoo este înconjurat de câmpuri pe care au fost culturi agricole, iar după ce acestea au rămas necultivate rozătoarele caută hrană şi adăpost în incinta grădinii zoologice.

"Nu aş putea să apreciez câţi şoareci şi şobolani sunt, însă sunt foarte mulţi. Au intrat în toate adăposturile animalelor şi au ajuns până în birourile personalului", a declarat, marţi, directorul Grădinii Zoologice de la Bucov.

Dragoş Rusu a precizat că există riscul ca animalele aflate în grădina zoologică să contracteze boli transmise de rozătoare, dar până acum niciun animal nu s-a îmbolnăvit.

Video stirileprotv.ro

Conform sursei citate, administraţia grădinii zoologice urmează să facă deratizarea în adăposturi cu produse speciale, astfel încât celelalte animale să nu fie otrăvite.

Directorul Grădinii Zoologice de la Bucov a mai afirmat că în niciun alt an invazia rozătoarelor nu a avut proporţiile din acest an, însă în anii trecuţi au fost situaţii în care şobolanii au mâncat mai mulţi pui de lebădă.

Grădina Zoologică de la Bucov adăposteşte aproximativ 350 de animale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici