Grapini vrea cu 50% mai mulţi turişti străini în 2014, deşi în acest an creşterea a fost de doar 3%

Ministrul delegat pentru IMM şi Turism, Maria Grapini, a declarat miercuri, la bilanţul a 11 luni de mandat, că anul viitor vrea să crească numărul de turişti străini cu 50%, dar nu a amintit că în primele zece luni din acest an au fost cu doar 3% mai mulţi.

134 afișări
Imaginea articolului Grapini vrea cu 50% mai mulţi turişti străini în 2014, deşi în acest an creşterea a fost de doar 3%

Grapini vrea cu 50% mai mulţi turişti străini în 2014, deşi în acest an creşterea a fost de doar 3%

"Comparând cu ţările din jurul nostru, cu Croaţia, Bulgaria şi alte ţări mai mici decât noi, m-am gândit bine şi n-o să avem noi numărul de turişti pe care îi are Italia sau Spania. Dar totuşi, faţă de numărul de turişti pe care îl avem acum, pentru că sper ca în decembrie să mai avem un puseu de turişti, eu cred că se poate în mod rezonabil să creştem cu 50% dacă flexibilizăm şi vizele şi accelerăm promovarea", a spus Grapini.

Ea a afirmat că o astfel de performanţă este posibilă dacă, în paralel, se vor îmbunătăţi şi serviciile.

"Am văzut în ţara noastră dragă multe hoteluri şi pensiuni în care hotelurile sunt mult mai bune ca în alte ţări, la acelaşi număr de stele", a afirmat Grapini.

Ministrul şi-a propus ca, în cazul în care rămâne în funcţie un mandat întreg, contribuţia turismului la Produsul Intern Brut să crească de la 1,5% la 5%.

Anul trecut au venit în Romania aproximativ 1,6 milioane de turişti străini, în creştere cu 9,1%. În primele zece luni ale anului în curs, numărul turiştilor străini a fost de aproape 1,5 milioane, cu 3,3% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici