Greblă: Dincolo de împlinirea profesională de a fi numit la CC, la noapte o să devin bunic de băiat

Toni Greblă, numit judecător la Curtea Constituţională, şi-a anunţat, în plen, colegii senatori că în noaptea de luni spre marţi va deveni "bunic de băiat", o împlinire "şi mai mare", în plan personal, decât numirea sa la CC.

370 afișări
Imaginea articolului Greblă: Dincolo de împlinirea profesională de a fi numit la CC, la noapte o să devin bunic de băiat

Toni Greblă (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"(…) Dincolo de această împlinire profesională - pentru că probabil îmi voi sfârşi activitatea profesională la Curte, ceea ce este o încununare a oricărui jurist în această ţară -, dincolo de această împlinire a zilei de astăzi, vreau să vă spun că o să am una şi mai mare, în noaptea aceasta o să devin bunic de băiat", a anunţat, vizibil emoţionat, senatorul PSD, în ultima sa intervenţie la pupitrul central din plenul Senatului, declaraţia sa fiind urmată de aplauzele colegilor.

După ce a anunţat că îşi depune demisia din Senat începând cu luni, 16 decembrie, preşedintele de şedinţă, Cristian Dumitrescu (PSD), şi-a declarat speranţa că acesta va depune cât mai repede jurământul în calitate de judecător al CC.

"Să sperăm că o să fiţi numit cât mai repede, nu de alta, dar riscaţi ca nepotul să se nască fără să aibă bunic nici senator, nici membru al Curţii", a afirmat Dumitrescu.

Greblă a mai spus că nu îi este uşor ca, după 24 de ani "de activitate, de muncă, de zbucium în slujba binelui public", să îşi ia rămas bun de la colegi.

"Vreau să îmi exprim, cu cea mai mare sinceritate, bucuria pentru votul pe care l-am primit din partea colegilor mei, să vă asigur că prietenia pe care v-am purtat-o va rămâne veşnic alături de mine, că vom rămâne întotdeauna buni colegi şi sper să colaborăm instituţional şi fiind la sfârşit de mandat, sfârşit care a venit mai repede decât mi-aş fi imaginat eu, în legătură cu trecerea la CC", a adăugat Toni Greblă.

Senatorul PSD Toni Greblă a fost numit judecător la Curtea Constituţională, prin votul dat, luni, de plenul Senatului. Candidatura sa a întrunit 123 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi o abţinere. Votul a fost electronic secret.

Greblă o va înlocui la CC pe judecătoarea Iulia Motoc, aleasă magistrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici