Greva angajaţilor nu a contat: Utilajele Administraţiei Străzilor vor fi închiriate unor firme subordonate Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei a votat, joi, proiectul prin care se închiriază utilajele Administraţiei Străzilor unor entităţi subordonate municipalităţii, chiar dacă, în urmă cu câteva zile, angajaţii Administraţiei au organizat o grevă vreme de două ore în semn de protest faţă de această intenţie.

659 afișări
Imaginea articolului Greva angajaţilor nu a contat: Utilajele Administraţiei Străzilor vor fi închiriate unor firme subordonate Primăriei Capitalei

Greva angajaţilor nu a ajutat: Utilajele Administraţiei Străzilor vor fi închiriate unor firme subordonate Primăriei Capitalei

„Se aprobă tarifele de închiriere a unor bunuri aparţinând Administraţiei Străzilor, conform anexei ce face parte integrantă din prezenta hotărâre. Tarifele specificate la articolul 1 se vor aplica doar în cazul închirieri bunurilor către entităţile subordonate municipiului Bucureşti sau la care municipiul este acţionar majoritar”, se arată în proiectul aflat pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Utilajele ce vor fi închiriate sunt generatoare electrice, de sudură şi de curent, motocompresoare, freze de zăpadă, autospeciale de deszăpezire, autoutilitare, remorci, motostivuitoare, rotopercutoare etc.

„Administraţia Străzilor este definită ca serviciu public de interes local al municipiului Bucureşti, organizat ca instituţie publică cu personalitate juridică, finanţat integral din bugetul local al municipiului Bucureşti.
Instituţia deţine în patrimoniu o gamă largă de autovehicule, utilaje şi dispozitive necesare desfăşurării activităţilor specifice administrării şi întreţinerii patrimoniului public şi privat al municipiului Bucureşti, conform atribuţiilor deţinute şi pe care intenţionează să le şi închirieze, la necesitate, către entităţile subordonate municipiului Bucureşti sau la care municipiul Bucureşti este acţionar majoritar”, mai spune proiectul.

În urmă cu câteva zile, angajaţii Administraţiei Străzilor au organizat o grevă, vreme de două ore, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de proiectul Primăriei Capitalei..

„Greva de astăzi (marţi, n.r.) a fost o grevă spontană de două ore. Discutăm şi cu avocaţii şi, în funcţie de cum se va desfăşura hotărârea de consiliu, vom acţiona ca atare. Nu excludem nici greva generală. Joi este hotărârea de Consiliu, noi am fost şi azi la discuţii cu domnul city-manager după această grevă spontană. Nu ne-am înţeles. Adică ceea ce ne-a spus dânsul nu ne-a mulţumit şi nu ne-a lămurit cu aceste probleme şi dânşii susţin clar că trebuie să se desfiinţeze aceste administraţii şi să treacă la companii. Noi, prin aceste companii, vedem nişte cheltuieli mult mai mari faţă de cât le-am fi făcut noi cu administraţia”, a declarat, la acel moment, Dan Georgescu, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţiei Publică Locală şi preşedinte al sindicatului din Administraţia Străzilor.

Sursa citată mai precizează că angajaţii sunt nemulţumiţi deoarece ar putea fi forţaţi să îşi dea demisia, pentru a fi reîncadraţi în cadrul unor noi firme, care ar prelua atribuţiile Administraţiei Străzilor.

„Nouă ne-au spus să ne dăm demisia să ne angajăm la companii ceea ce pe noi ne nemulţumeşte, nu pot după atâţia ani să-mi dau demisia şi să fiu ca nou angajat cu perioadă de probă. În cazul în care aceste hotărâri de consiliu nu sunt încălcate - pentru că delegarea de serviciu trebuie votată de patrimoniu, deci asta înseamnă două treimi din voturi - nu cred că va trece. Dar se pare că au găsit o şmecherie să treacă cu jumătate plus unul. Noi cerem să fim preluaţi prin transfer al salariaţilor, în cel mai rău caz, ca să nu fim preluaţi prin demisie. Vorbim la nivelul instituţiei noastre de 470, iar la nivelul celorlalte instituţii cam 4.000 de salariaţi. Prima temere a salariaţilor, în momentul în care noi ne dăm demisia şi ne angajăm la aceste companii, practic noi nu lucrăm cu contract colectiv de muncă şi nu mai avem drepturile care să ne apere. Suntem consideraţi ca un noi angajaţi, pe perioadă de probă, iar în perioada de probă de maximum 90 de zile, angajatorul te poate da afară”, a mai spus Georgescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici