Grevă de avertisment cu suspendarea activităţii a judecătorilor din Sectorului 3 din Capitală/ CSM, reacţie la protest: Vom analiza situaţia. Amendamentele la legea salarizării, trimise la Parlament

Activitatea Judecătoriei Sectorului 3 din Capitală a fost suspendată complet, marţi, în intervalul orar 10.00—12.00. Hotărârea a fost luată de judecători ca urmare a nemulţumirilor privind salarizarea.

814 afișări
Imaginea articolului Grevă de avertisment cu suspendarea activităţii a judecătorilor din Sectorului 3 din Capitală/ CSM, reacţie la protest: Vom analiza situaţia. Amendamentele la legea salarizării, trimise la Parlament

Grevă de avertisment la Judecătoria Sectorului 3 din Capitală

Decizia suspendării activităţii timp de două ore, în intervalul 10.00-12.00, pe perioadă nedeterminată, s-a luat în cadrul Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Sectorului 3, cu unanimitate de voturi.

Judecătorii sunt nemulţumiţi de indemnizaţia, dar şi de coeficienţii de salarizare ai judecătorilor de la judecătorii în forma propusă şi asumată de Consiliul Superior al Magistraturii, "ca urmare a inechităţii prevăzute în proiectul de lege privind salarizarea, în raport cu volumul de muncă al instanţei", se arată într-un comunicat de presă al instanţei.

CSM, reacţie la protest: Amendamente la legea salarizării, trimise la Camera Deputaţilor pe 26 mai

Consiliul Superior al Magistraturii susţine că va analiza situaţia de la Judecătoria Sectorului 3, unde magistraţii vor întrerupe activitatea timp de două ore pe zi, nemulţumiţi de legea salarizării. CSM anunţă că a transmis o serie de amendamente Camerei Deputaţilor pe 26 mai.

"Aducem la cunoştinţa opiniei publice că, prin adresa nr.9327/2017 din 26 mai 2017, Consiliul Superior al Magistraturii a transmis Comisiei pentru muncă şi protecţie socială precum şi Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, ambele din cadrul Camerei Deputaţilor, o serie de propuneri de amendamente formulate pe marginea Legii – cadru privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice, urmare a dezbaterilor şi analizelor ce au avut loc în cadrul şedinţei Comisiei nr.1 din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii", transmite CSM printr-un comunicat de presă.

Consiliul Superior al Magistraturii anunţă că miercuri va fi făcută publică o poziţie oficială cu privire la forma de protest adoptată de magistraţii-judecători din cadrul Judecătoriei sectorului 3 Bucureşti, "după o prealabilă analiză a situaţiei şi discuţii cu conducerea instanţei."

Activitatea Judecătoriei Sectorului 3 din Capitală a fost suspendată, marţi, în intervalul 10.00—12.00, hotărârea fiind luată de judecători ca urmare a nemulţumirilor privind salarizarea.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici