Grindină de mari dimensiuni în Valea Jiului - Sute de maşini şi acoperişuri, distruse: "Uitaţi-vă la faţada blocurilor. Parcă a tras cineva cu gloanţe” - FOTO

Sute de maşini şi acoperişuri din localităţile din Valea Jiului au fost distruse de grindina căzută, dimensiunea pagubelor create neputând fiind estimată deocamdată, transmite corespondentul MEDIAFAX

8284 afișări
Imaginea articolului Grindină de mari dimensiuni în Valea Jiului - Sute de maşini şi acoperişuri, distruse: "Uitaţi-vă la faţada blocurilor. Parcă a tras cineva cu gloanţe” - FOTO

Grindină de mari dimensiuni în Valea Jiului - Sute de maşini şi acoperişuri, distruse: "Uitaţi-vă la faţada blocurilor. Parcă a tras cineva cu gloanţe” - VIDEO

Două reprize puternice şi alte câteva replici de ploaie torenţială cu grindină ce ajungea până la dimensiunea unui ou de găină au făcut ravagii în localităţile din Valea Jiului, sute de autoturisme şi imobile fiind avariate.

Burlanele caselor au fost găurite, parbrizele şi lunetele de la autoturisme au fost fie sparte în totalitate, fie ciuruite, tabla – caroseria maşinilor a fost îndoită. Nici măcar faţada blocurilor nu a rămas intactă.

”S-a repetat Revoluţia din `89. Uitaţi-vă la faţada blocurilor. Parcă a tras cineva cu gloanţe”, spune un petroşănean privind către blocul în care locuia şi care fusese recent reabilitat.

“Un fenomen nemaiîntâlnit de mine până acum. Furtună şi ploaie cu grindină de mărimea unui ou de găină. Pagubele sunt imense, peisajul din zonă arată ca după apocalipsă, cu toţi pomii sfârtecaţi şi sute de maşini avariate”, spune un alt om.

“Maşina a scăpat că era în garaj, dar garajul nu. Mi-a distrus acoperişul. A spart table, a rupt lambriuri tot”, explică o altă persoană.

“Mi-a distrus toate maşinile şi acoperişul. În viaţa mea nu am văzut aşa ceva. Dacă tot invocăm Apocalipsa, am trăit-o”, spune un patron din Petroşani.

Inventarierea pagubelor este singura preocupare a oamenilor din localităţile din Valea Jiului. Fiecare persoană îşi verifică proprietăţile şi îşi calculează prejudiuciul creat.

“Îmi repar acoperişul la casă acum. Mi-a spart odulina (table de pe casă – n.r.) Şi maşinile mele sunt distruse. Azi-noapte am avut o intervenţie doar pe strada Cuza Vodă din Petroşani unde opt curţi au fost inundate. Într-o oră am reuşit să decolmatăm şi să rezolvăm problema”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, comandantul Detaşamentului de Pompieri din Petroşani, Adrian Avram.

Toate localităţile din Valea Jiului, Petrila, Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, au fost afectate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici