Inundaţii în judeţul Argeş: Grindină cât un oul de găină, acoperişuri luate de vijelie şi 15 maşini avariate furtună

Zeci de gospodării au fost inundate în mai multe localităţi din judeţul Argeş, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma ploilor torenţiale care au căzut, iar din cauza vijeliei, mai multe acoperişuri au zburat, avariind 15 autoturisme, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3442 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în judeţul Argeş: Grindină cât un oul de găină, acoperişuri luate de vijelie şi 15 maşini avariate furtună

Inundaţii în Argeş: Grindină cât un oul de găină, acoperişuri luate de furtună şi 15 maşini avariate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit situaţiei centralizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, 10 localităţi din judeţ au fost afectate de inundaţiile din ultimele 12 ore, valoarea totală a pagubelor nefiind încă stabilită.

"Din datele centralizate până duminică la ora 7, au fost 17 curţi inundate la Bascov, una la Băbana, una la Mioveni şi un la Poiana Lacului. Apa a intrat şi în casele mai multor familii. Au fost patru case inundate în comuna Bascov şi una la Dobrogostea. În municipiul Curtea de Argeş, acoperişul unui garaj a căzut pe o maşină, iar de pe două blocuri, tot din municipiu, au fost zburate de vânt două acoperişuri, avariind alte 14 maşini", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mădălina Epure, purtător de cuvânt ISU Argeş.

Aceeaşi sursă precizează că au fost probleme din cauza ploilor abundente şi a vântului puternic şi în comuna Muşăteşti, acolo unde a zburat acoperişul unei case.

Furtuna a smuls din rădăcini mai mulţi copaci, care au căzut pe carosabil, blocând, până la intervenţia salvatorilor, mai multe drumuri din Leordeni, Vlădeşti, Bălileşti şi Stoeneşti. ISU Argeş a intervenit cu 18 autospeciale şi motopompe şi 49 de pompieri.

În localitatea argeşeană Bârla a căzut grindină, mare cât un ou de găină.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici