Inundaţii lângă Timişoara; în localitatea Giarmata, 10 curţi au fost acoperite de ape - FOTO

Pompierii din cadrul ISU Banat au intervenit, luni dimineaţa, cu două autospeciale şi o motopompă după ce au fost sesizaţi că un număr de 10 curţi din localitatea Giarmata, aflată la circa 10 kilometri de Timişoara, au fost inundate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

652 afișări
Imaginea articolului Inundaţii lângă Timişoara; în localitatea Giarmata, 10 curţi au fost acoperite de ape - FOTO

Inundaţii lângă Timişoara; în localitatea Giarmata, 10 curţi au fost acoperite de ape

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat, pompierii au intervenit, luni dimineaţa, cu două autospeciale, o motopompă, un ofiţer şi şapte subofiţeri după ce au fost sesizaţi că un număr de 10 curţi au fost inundate. Conform surselor citate, inundaţiile au fost provocate de colmatarea unui canal, Primăria Giarmata trimiţând la faţa locului un excavator cu care acesta a fost curăţat.

La ora transmiterii ştirii, apele erau în retragere, însă pompierii vor rămâne la faţa locului până când acestea nu vor mai prezenta un pericol pentru gospodării.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, la nivel naţional, peste 700 pompieri militari cu 150 mijloace tehnice au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

S-a intervenit în judeţele Arad, Bihor, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Hunedoara, Ilfov, Tulcea, respectiv municipiul Bucureşti, aflate sub avertizări hidrologice, cod portocaliu de inundaţii.

IGSU precizează că a fost evacuată apa din 20 de case, 26 subsoluri, respectiv 55 curţi şi grădini.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici