Gripa porcină: 50 de cazuri noi şi trei decese în ultimele 24 de ore

Alte 50 de cazuri noi de gripă cu virusul A/H1N1 pandemic au fost înregistrate în România, în ultimele 24 de ore, interval în care au fost înregistrate şi trei decese cauzate de această boală, informează, marţi, Ministerul Sănătăţii (MS).

22 afișări
Imaginea articolului Gripa porcină: 50 de cazuri noi şi trei decese în ultimele 24 de ore

Gripa porcină: 50 de cazuri noi şi trei decese în ultimele 24 de ore (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit MS, numărul total al cazurilor de îmbolnăvire se ridică la 5.297, iar cel al deceselor a ajuns la 37, cele trei cazuri din ultimele 24 de ore fiind înregistrate la persoane cu boli asociate.

Cele mai multe cazuri de noi îmbolnăviri s-au înregistrat în Bucureşti (14), Cluj (13), Braşov (5), Sibiu (4), Argeş şi Maramureş (câte două).

În judeţele Alba, Bacău, Bihor, Covasna, Galaţi, Harghita, Prahova, Vâlcea şi Vrancea s-a înregistrat câte un nou caz.

Potrivit MS, până luni au fost imunizate cu vaccinul gripal pandemic Cantigrip peste 75.000 de persoane, nefiind semnalate reacţii adverse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici