Gripa porcină: Cinci cazuri noi au fost confirmate în judeţul Vrancea

Cinci cazuri noi de gripă A/H1N1 au fost confirmate, vineri, în judeţul Vrancea, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea fiind vorba despre patru elevi şi o studentă.

48 afișări
Imaginea articolului Gripa porcină: Cinci cazuri noi au fost confirmate în judeţul Vrancea

Gripa porcină: Cinci cazuri noi au fost confirmatei în judeţul Vrancea (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit oficialilor Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, este vorba despre doi elevi din clasele a X-a C şi a XII-a B de la Colegiul Naţional "Unirea", un elev la clasa a XII-a B de la Colegiul Economic Focşani şi un elev de clasa a III-a de la Şcoala Prahuda, din comuna Paltin.

Reprezentanţii DSP au explicat că, în cazul studentei, proba a fost recoltată la Bucureşti şi nu se cunosc date despre izolare şi tratamentul aplicat deoarece nu a putut fi contactat medicul de familie.

"Toţi bolnavii au primit tratament la domiciliu, unde au fost izolaţi pentru şapte zile. Cazurile au fost comunicate medicilor de familie care vor supraveghea contacţii de familie ce vor fi de asemenea izolaţi la domiciliu pentru şapte zile. Începând cu data de 20 noiembrie 2009 s-a dispus suspendarea cursurilor în clasele în care s-au confirmat cazuri, pentru şapte zile, până pe 26 noiembrie", informează DSP Vrancea.

Persoanele pentru care au fost confirmate suspiciunile de gripă A/H1N1 au domiciliul în Paltin, Goleşti, Cîmpineanca şi Focşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici