Guvernul a stabilit cuantumul minim al al burselor şcolare. Creşte media de la care acestea pot fi acordate

Guvernul a stabilit în şedinţa de miercuri cuantumul minim al al burselor şcolare, a anunţat ministrul Educaţiei Sorin Câmpeanu.

4381 afișări
Imaginea articolului Guvernul a stabilit cuantumul minim al al burselor şcolare. Creşte media de la care acestea pot fi acordate

Guvernul a stabilit cuantumul minim al al burselor şcolare. Creşte media de la care acestea pot fi acordate

„Bursele de performanţă cresc de cinci ori, de la 100 de lei la 500 de lei pentru un elev. Bursele de merit se dublează, de la 100 la 200 de lei. În acelaşi timp creşte plafonul de la care acestea vor putea fi acordate, de la media 8,50 la media 9,50”, a spus ministrul. Cîmpeanu mai precizează că din cauza predării online rezultatele au fost mult distorsionate şi 50% din elevi s-ar fi încadrat pentru burse de merit.

„Bursele de studiu au înregistrat o creştere de 50%, de la 100 de lei la 150 de lei, iar bursele de ajutor social, înţelegând nevoia de sprijin a elevilor din zonele defavorizate, au fost dublate de la 100 de lei la 200 de lei”, a mai spus ministrul.

În anul şcolar 2020 - 2021 un număr de 533.000 de elevi au înregistrat medii de peste 8,50 iar 347.000 de elevi au înregistrat medii peste 9,50.

Cuantumurile vor fi valabile odată cu semestru II al anului şcolar 2021 - 2022, care începe în data de 10 ianuarie.

O altă hotărâre de Guvern prevede adoptarea costului standard pentru copil în creşă pentru unităţile de învăţământ privat şi confesional în valoare de 15.000 de lei, la care se adaugă costul destinat cheltuielilor materiale şi pregătirii profesionale, în valoare de 585 de lei pentru un elev.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici