Guvernul a tăiat bugetarii de la şcoli şi spitale, nu din ministere

Cele mai multe reduceri de posturi din sistemul bugetar au fost suportate de administraţiile locale, unde s-au redus circa 63.000 de posturi din cele 88.000 de posturi pe care guvernul a raportat că le-a redus pe parcursul primelor 10 luni ale anului trecut, arată o analiză a Ziarului Financiar.

13 afișări
Imaginea articolului Guvernul a tăiat bugetarii de la şcoli şi spitale, nu din ministere

Guvernul a tăiat bugetarii de la şcoli şi spitale, nu din ministere (Imagine: Mediafax Foto)

Din cele 63.000, 19.000 sunt în educaţie iar 13.000 în spitale. Autoritatea centrală în schimb, adică ministerele şi instituţiile finanţate de la bugetul de stat, au făcut în total doar 25.000 de reduceri, cu toate că numărul de bugetari în administraţia locală şi cea centrală este aproximativ acelaşi, adică aproape 650.000 la fiecare.

Citeşte mai multe despre cum a tăiat Guvernul bugetarii pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici