Guvernul aprobă 10.000 de permise de muncă pentru străini

Oficiul Român pentru Imigrări a fost autorizat să elibereze, în acest an, 10.000 de permise noi de muncă pentru cetăţenii străini care vor să lucreze în România, aproximativ dublu comparativ cu numărul autorizaţiilor emise efectiv pe parcursul anului trecut.

2 afișări
Imaginea articolului Guvernul aprobă 10.000 de permise de muncă pentru străini

Guvernul aprobă 10.000 de permise de muncă pentru străini

Guvernul a aprobat, pentru anul trecut, eliberarea a 12.000 permise de muncă pentru străini, din care au fost emise efectiv aproximativ 5.500 autorizaţii.

Printr-o hotărâre aprobată în şedinţa de miercuri, Guvernul a autorizat Oficiul Român pentru Imigrări să elibereze 10.000 astfel de documente.

Autorizaţiile de muncă prevăzute în acorduri, convenţii sau înţelegeri bilaterale încheiate de România cu alte state nu sunt incluse în acest număr.

"În funcţie de cerinţele pieţei muncii, Ministerul Muncii poate elabora programe speciale vizând facilitarea sau restrângerea, după caz, a accesului anumitor categorii profesionale de străini", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Astfel, dacă cererile de autorizaţii de muncă depăşesc 10.000 de solicitări, numărul permiselor poate fi suplimentat, la propunerea Ministerului Muncii, prin hotărâre a Guvernului, în baza unui memoriu justificativ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici