Guvernul menţine poziţia privind salariile profesorilor

Guvernul îşi menţine punctul de vedere conform căruia majorarea cu 50% a salariilor profesorilor nu poate fi susţinută financiar şi va analiza orice măsură posibilă în sprijinul stabilităţii economice, a declarat agenţiei MEDIAFAX secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca.

19 afișări
Imaginea articolului Guvernul menţine poziţia privind salariile profesorilor

Guvernul menţine poziţia privind salariile profesorilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Guvernul îşi menţine poziţia de nesusţinere economică a acestei legi de majorare salarială. Decizia aparţine în acest moment Preşedinţiei care are posibilitatea să promulge sau nu această lege şi rămâne la latitudinea preşedintelui să se pronunţe pe oportunitate. Guvernul va analiza cu foarte mare atenţie decizia Curţii şi vom vedea ce este de făcut", a spus Berca.

El a arătat că Executivul susţine în continuare că nu dispune de resurse economice pentru creşterea acestor salarii.

"Vom analiza orice posibilitate care poate veni în sprijinul stabilităţii economice", a spus secretarul general al Guvernului.

Tăriceanu spune că e surprins de decizia CC şi nu va lua în calcul decât ce e în folosul economiei

Premierul Tăriceanu a declarat, la Bruxelles, că este surprins de decizia Curţii Constituţionale în cazul majorării salariilor profesorilor, deoarece o astfel de creştere nu poate fi susţinută financiar şi va genera o criză majoră, şi că nu va lua în calcul decât ceea ce este în folosul economiei.

"Cu o astfel de măsură vă garantez că nu vom face decât să plonjăm cu capul înainte într-o criză majoră care va distruge toate eforturile şi performanţele înregistrate de economie în ultimii nouă ani. De aceea, mă simt obligat să spun că voi considera cu toată responsabilitatea aceste măsuri decise de Parlament şi nu voi lua în calcul decât ceea ce este în folosul economiei României şi al cetăţenilor, chiar dacă o astfel de atitudine este din punct de vedere politic penalizantă, pentru că probabil vor fi categorii profesionale, precum cei din educaţie, care vor considera că la proximele alegeri trebuie să penalizeze Guvernul şi partidul meu pentru o astfel de decizie", a spus Tăriceanu.

Întrebat de presă ce anume va face Guvernul în acest sens, premierul a arătat că "soluţii se găsesc întodeauna", dar că nu doreşte să anticipeze înainte ca procedura juridică să fie încheiată, deoarece legea nu este în vigoare nefiind încă promulgată.

Curtea Constituţională (CC) a decis, miercuri, că legile pensiilor, creşterii salariilor cadrelor didactice şi cea a Curţii de Conturi sunt constituţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici