Guvernul menţine salariile din noiembrie 2009, nu şi sporurile ilegale

Salariile aflate în plată în noiembrie 2009 sunt menţinute în 2010, dar nu la nivelul din ultima lună a anului trecut, în care au fost incluse sporuri ilegale, a declarat, vineri, premierul Emil Boc, precizând că discuţiile pe această temă vor continua şi sâmbătă, la ora 12.00, cu liderii sindicali.

82 afișări
Imaginea articolului Guvernul menţine salariile din noiembrie 2009, nu şi sporurile ilegale

Guvernul menţine salariile din noiembrie 2009, nu şi sporurile ilegale (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

El a susţinut că fondul de salarii din luna noiembrie 2009 rămâne neschimbat pe parcursul acestui an, dar a explicat că în salariile aferente lunii decembrie 2009 acordate unor categorii de bugetari au fost incluse o serie de sporuri nerecunoscute de legislaţie, ceea ce a favorizat apariţia unui sistem de salarizare neunitar şi inegal.

Premierul a precizat că Guvernul va promova un act normativ care să asigure aplicarea unitară a Legii salarizării, urmând ca din economiile rezultate prin aplicarea acestei legi să fie acordate sporuri sau majorări salariale pentru toţi bugetarii, nu doar pentru unele categorii de personal.

El s-a referit distinct şi la cazul profesorilor din Buzău, care reclamă neacordarea unor drepturi salariale, precizând că a cerut Ministerului Finanţelor să achite salariile majorate cu 17%, conform legii în vigoare, pentru cadrele didactice care nu au încasat aceste drepturi.

Liderii confederaţiilor sindicale CNSRL-Frăţia şi CSDR s-au retras de la discuţiile de vineri cu premierul Emil Boc, nemulţumiţi de atitudinea acestuia, care "a bătut cu pumnul în masă" şi le-a spus "dacă nu vă convine, vedeţi-vă de drum", atunci când sindicaliştii au reclamat reprezentarea altor colegi la discuţii.

Liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a declarat agenţiei MEDIAFAX că peste 10.000 de sindicalişti afiliaţi la confederaţie vor participa la un miting şi un marş organizate în Capitală, de 1 mai, urmând ca, timp de nouă zile, acţiunile să continue cu pichetări ale sediilor prefecturilor din ţară şi al Guvernului, planul de acţiuni fiind decis în urmă cu o zi de federaţiile membre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici