Guvernul nu are în vedere modificarea reglementărilor privind drepturile de autor

Guvernul nu are în vedere modificarea reglementărilor privind drepturile de autor, a anunţat, marţi, premierul Emil Boc, arătând că este dezamăgit deoarece "în cârca" Executivului sunt puse idei şi propuneri care aparţin sindicatelor şi patronatelor.

10 afișări
Imaginea articolului Guvernul nu are în vedere modificarea reglementărilor privind drepturile de autor

Premierul Emil Boc (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am o dezamăgire uneori că tot timpul se pun în cârca Guvernului propuneri, idei, recomandări care nu ne aparţin şi se dau deja ca măsuri certe, luate de către Guvern, unele propuneri formulate de către sindicate, patronate. Poziţia mea rămâne constantă, nu cred că problema drepturilor de autor este problema numărul unu al României şi nu cred că ea necesită reglementări suplimentare în momentul de faţă. Guvernul în acest moment nu are în vedere modificarea regimului pentru drepturile de autor", a spus Boc, la postul public de radio.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că Guvernul ar putea aproba în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea drepturilor de autor, începând cu luna mai, şi a susţinut că Ministerul Finanţelor este de acord cu eliminarea acestor drepturi, propusă de sindicate şi patronate.

Eliminarea drepturilor de autor a fost avansată şi în luna ianuarie de sindicate şi patronate, care au apreciat că problema trebuie reglementată, deoarece ar putea constitui "o formă de evaziune".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici