Guvernul propune aplicarea unitară a Legii salarizării, cu păstrarea masei salariale

Guvernul va propune sindicatelor un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care sistemul de salarizare în sectorul bugetar să fie aplicat unitar pentru toate categoriile de personal, în interiorul unei mase salariale a cărei valoare să fie menţinută la nivelul celei din 2009, a declarat premierul Boc.

111 afișări
Imaginea articolului Guvernul propune aplicarea unitară a Legii salarizării, cu păstrarea masei salariale

Guvernul propune sindicatelor aplicarea unitară a Legii salarizării, cu păstrarea masei salariale (Imagine: Mediafax Foto)

El a precizat că o primă formă a actului normativ va fi prezentat marţi confederaţiilor sindicale.

Şeful Guvernului a arătat că discrepanţele salariale sunt determinate atât de sentinţele judecătoreşti care acordă angajaţilor din învăţământ majorarea salarială de 50%, deşi Guvernul a acceptat pentru profesori, în 2008, o creştere de 17% şi a abrogat deja prin acte normative diferenţa de 33%, cât şi de includerea în contractele colective de muncă a unor sporuri nerecunoscute de legislaţia în vigoare.

Boc a explicat astfel că este necesară intervenţia Guvernului pentru ca Legea de salarizare unitară să fie aplicată unitar în cazul tuturor categoriilor de bugetari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici