Guvernul spaniol vrea ca şomerii români să se întoarcă acasă

Guvernul spaniol vrea ca şomerii români să se întoarcă acasă, angajaţii care se ocupă cu plasarea forţei de muncă în Spania urmând să îi informeze pe aceştia despre posturile vacante din România, relatează Typically Spanish.

53 afișări
Imaginea articolului Guvernul spaniol vrea ca şomerii români să se întoarcă acasă

Guvernul spaniol vrea ca şomerii români să se întoarcă acasă

Ministrul pentru muncă şi imigrare, Celestino Corbacho, a semnat un acord în România în acest sens, iar angajaţii care se ocupă cu plasarea forţei de muncă în Spania vor informa românii despre locurile de muncă vacante în ţara lor.

Guvernul român spune că are nevoie de un milion de muncitori în următorii patru ani, însă publicaţia spaniolă notează că majoritatea din cei peste 700.000 de români care trăiesc în Spania nu vor să se întoarcă în ţara de origine din cauza salariilor mici. Aceştia spun că nu se întorc pentru un salariu mai mic de 800 de euro pe lună.

Însă majoritatea salariilor în România sunt jumătate din această sumă.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici