Guvernul va aproba un plan de măsuri pentru prevenirea gripei porcine

Guvernul va aproba, în şedinţa de marţi, un plan de măsuri pentru prevenirea gripei porcine, în acest moment toate instituţiile responsabile aplicând măsurile recomandate de Comisia Europeană, a declarat, luni, după întrunirea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, ministrul de Interne, Dan Nica.

44 afișări
Imaginea articolului Guvernul va aproba un plan de măsuri pentru prevenirea gripei porcine

Guvernul va aproba un plan de măsuri pentru prevenirea gripei porcine (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a convocat, luni, membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru stabilirea măsurilor necesare preîntâmpinării apariţiei virusului gripei porcine.

Nica a declarat, la finalul întâlnirii, că au fost luate măsurile propuse de Ministerul Sănătăţii, precizând că, de luni dimineaţă, toate instituţiile aplică aceste măsuri pentru a preîntâmpina apariţia virusului în România.

"Situaţia din România nu este una periculoasă. Avem un plan de acţiune privind verificările la punctele de trecere a frontierei privind importurile de porci vii, dar şi o campanie publică de informare", a declarat ministrul Dan Nica, precizând că până în prezent nu sunt informaţii referitoare la eventuale importuri de porci vii din Mexic.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a precizat că în România nu există niciun caz de gripă porcină însă toate instituţiile trebuie să respecte planul epidemiologic din Uniune Europeană, care prevedea instituirea regulilor speciale, deja adoptate în România.

Bazac a spus că împreună cu reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor a fost elaborat un plan de măsuri în legătură cu circulaţia cetăţenilor români, dar şi a cetăţenilor străini care vin în România.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a precizat că unităţile de primiri urgenţe sunt pregătite, existând saloane speciale, dar şi un plan de tratamente antivirale.

Ion Bazac a explicat că virusul gripei porcine se transmite "ca orice virus, de la om la om".

Printre măsurile care au mai fost luate se numără şi monitorizarea persoanelor care vin din ţări precum Canada, Mexic, Statele Unite sau Spania, dar şi informarea, în toate punctele de trece a frontierei, în legătură cu caracteristicile gripei porcine.

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că va intensifica supravegherea îmbolnăvirilor prin gripă în perioada următoare, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a recomandat românilor să evite călătoriile în zonele unde a fost confirmată maladia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici