Guvernul va suporta de la buget corecţiile financiare pentru POS Mediu

Guvernul a aprobat suportarea de la buget a corecţiilor financiare, în valoare de aproximativ 100 milioane euro, impuse de Comisia Europeană pentru nereguli constatate în derularea Programului Operaţional Sectorial de Mediu, a anunţat premierul Victor Ponta.

188 afișări
Imaginea articolului Guvernul va suporta de la buget corecţiile financiare pentru POS Mediu

Guvernul va suporta de la buget corecţiile financiare pentru POS Mediu (Imagine: Shutterstock)

"Este vorba de corecţii aplicate pentru nereguli constatate până în luna noiembrie 2011. Aceste corecţii nu sunt bani pierduţi pentru România, nu mai pot fi folosiţi într-un anumit proiect pe care s-a aplicat corecţia, însă rămân în anvelopa fondurilor pe care România le poate accesa în continuare", a declarat Ponta.

Corecţiile aplicate la acordarea contractelor de achiziţie publică vor fi suportate de la bugetul de stat în cazul licitaţiilor iniţiate înainte de 10 iunie 2011 fără un aviz consultativ UCVAP, iniţiate după 10 iunie 2011 fără observaţii ale UCVAP sau iniţiate după octombrie 2011 cu evaluarea ANRMAP, a decis Guvernul săptămâna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici