Guvernul vrea să aloce 56 milioane de lei pentru amenajarea unui Centru de servicii electronice pentru MAI

Guvernul vrea să aprobe, în şedinţa de joi, suma de 56 de milioane de lei pentru amenajarea unui Centru de frunizare de servicii electronice pentru MAI. Proiectul presupune şi amenajarea unei clădiri din sectorul 6 al Capitalei.

124 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să aloce 56 milioane de lei pentru amenajarea unui Centru de servicii electronice pentru MAI

Guvernul vrea să aloce 56 milioane de lei pentru amenajarea unui Centru de servicii electronice pentru MAI

„Pentru asigurarea unei creşteri economice sustenabile, inteligente şi care să promoveze incluziunea socială, Uniunea Europeană a elaborate Agenda Digitală Europa2020 cu obiectivul principal de a dezvolta o Piaţă Unică Digitală. O parte dintre obiectivele stabilite prin Agenda Digitală Europa 2020 au fost preluate şi adaptate la contextual actual din România, cu scopul de a asigura dezvoltarea TIC a României la nivelul ţărilor din regiune şi de a stabili premisele integrării României, din punct de vedere TIC, în piaţa unică digital a Europei”, se arată în proiectul de act normativ aflat pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului, de joi.

Valoarea totală a proiectului „HUB de servicii (Centrul de furnizare servicii electronice) la nivelul M.A.I.” este de peste 56 de milioane de lei, iar durata de execuţie a investiţiei este de 18 luni, potrivit proiectului de act normativ.

„Prin proiectul de hotărâre, se urmăreşte derularea proiectului investiţional, în vederea asigurării capabilităţii M.A.I. de a răspunde, la nivel centralizat, la nevoile de procesare de date electronice ale aparatului propriu şi ale instituţiilor din subordine”, se mai arată în proiect.

Proiectul presupune şi amenajarea unei clădiri din sectorul 6 al Capitalei, care aparţine în prezent Ministerului Afacerilor Interne.

„De asemenea, se urmăreşte implementarea componentei de acces la serviciile oferite de structuri ale M.A.I. care dispun de capacităţi de procesare/stocare, respectiv dezvoltarea de infrastructură (cloud privat/hibrid) pentru structuri M.A.I. care vor livra servicii electronice, precum şi reabilitarea, amenajarea şi dotarea imobilului situate în municipiul Bucureşti, strada Leaota, nr.2A, sector6, pentru a îndeplini funcţionalitatea de Centru de Date nivel TIER3”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Finanţarea acestui proiect se va face atât din fonduri externe nerambursabile, precum şi din bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

Taguri:
mai,
ordonanţă,
hub

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici