Hacker suspectat că a spart mai multe site-uri ce aparţin Patriarhiei Române, prins de poliţişti

Un hacker, suspectat că a spart mai multe site-uri care aparţin Patriarhiei Române în cursul anului trecut, a fost prins de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate (DCCO), în urma unei anchete coordonate de procurorii DIICOT, potrivit unor surse judiciare.

915 afișări
Imaginea articolului Hacker suspectat că a spart mai multe site-uri ce aparţin Patriarhiei Române, prins de poliţişti

Hacker suspectat că a spart mai multe site-uri ce aparţin Patriarhiei Române, prins de poliţişti (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Susele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că suspectul este Radion Tudos, cetăţean român, din Bucureşti, care anul trecut ar fi spart site-urile www.basilica.ro şi www.patriarhia.ro.

"La data de 11 martie, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au efectuat o percheziţie, pe raza municipiului Bucureşti, la domiciliul unei persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Poliţia Română.

Bărbatul este suspectat că anul trecut ar fi reuşit să modifice datele conţinute de unele site-uri ale Patriarhiei.

După ce a fost audiat mai multe ore la sediul DIICOT, anchetatorii au hotărât cercetarea lui Radion Tudos sub control judiciar pentru 60 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici