Hăineală: Marţi avem întâlnirea cu premierul în ceea ce priveşte propunerile de procurori şefi

Preşedintele CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a declarat, joi, că întâlnirea cu premierul Victor Ponta în chestiunea propunerii procurorilor şefi pentru Parchet şi DNA va avea loc marţi la ora 11:00, discuţiile cu premierul având în vedere calitatea acestuia de ministru interimar al Justiţiei.

338 afișări
Imaginea articolului Hăineală: Marţi avem întâlnirea cu premierul în ceea ce priveşte propunerile de procurori şefi

Hăineală: Marţi avem întâlnirea cu premierul în ceea ce priveşte propunerile de procurori şefi (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Întrebată când va avea loc întâlnirea cu premierul Victor Ponta la CSM, Hăineală a răspuns: "Marţi la ora 11:00 vom avea o discuţie cu prim-ministrul în calitatea sa de ministru interimar al Justiţiei".

Ea a mai susţinut că din punct de vedere constituţional nu există nicio diferenţă în cazul atribuţiilor ministrului Justiţiei în funcţie şi a celui interimar, Ponta având posibilitatea de a propune procurorii şefi pentru Parchet şi DNA.

Premierul Victor Ponta a anunţat că, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, intenţionează să se întâlnească la începutul săptămânii viitoare cu preşedintele Traian Băsescu, iar marţi să discute şi cu secţia de procurori a CSM despre noii procurori pentru şefia Parchetului şi a DNA.

"Am discutat deja şi săptămâna viitoare, marţi, am solicitat - sper să fie de acord - o întâlnire cu secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi tot luni sau marţi o să mă văd şi cu preşedintele", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici