Hamas lansează un atac cu rachete spre zona Tel Avivului. A fost convocat Cabinetul de război

Aripa armată a Hamas afirmă că a lansat duminică un atac cu „rachete de mare capacitate” asupra Tel Avivului, scrie Reuters.

3451 afișări
Imaginea articolului Hamas lansează un atac cu rachete spre zona Tel Avivului. A fost convocat Cabinetul de război

Hamas lansează un atac cu rachete spre zona Tel Avivului

UPDATE. Cabinetul de război al Israelului se reuneşte duminică 

Declaraţia a fost făcută de către un oficial israelian pentru CNN.

Întâlnirea cabinetului vine în contextul în care negocierile urmează să fie reluate marţi, potrivit unui oficial egiptean care a vorbit cu CNN.

De asemenea, un oficial israelian declara sâmbătă pentru CNN că discuţiile ar urma să fie reluate săptămâna viitoare.

Eforturile continuă să încerce să găsească un progres în cadrul discuţiilor, chiar dacă luptele fac ravagii pe teren.

Israelul se luptă cu Hamas în întreaga fâşie, iar militanţii au declarat că au lansat duminică rachete spre Tel Aviv pentru prima dată în ultimele luni.

Aripa armată a Hamas, Brigăzile al-Qassam, a declarat că a lansat duminică un atac cu o „rachetă mare” asupra Tel Avivului, în timp în centrul capitalei Israelului sună alarmele, avertizând asupra unor posibile rachete.

Într-o declaraţie publicată duminică pe canalul său Telegram, Brigăzile al-Qassam au declarat că rachetele au fost lansate ca răspuns la ceea ce a numit „masacrele sioniste împotriva civililor”.

Postul de televiziune Al-Aqsa al Hamas a declarat că rachetele au fost lansate din Fâşia Gaza.

Cel puţin opt rachete au fost lansate din zona Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, iar câteva au fost interceptate, potrivit armatei israeliene, citate de BBC.

Armata israeliană desfăşoară o operaţiune militară în Rafah. Nu au fost raportate răniţi.

Sirenele de rachetă au fost trase în alte oraşe şi localităţi, inclusiv în Herzliya şi Petah Tikva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hamas,
rachete,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici