Harghita: Bărbat internat la spital în şoc anafilactic, după ce a fost muşcat de un şarpe

Un bărbat de 77 de ani a fost muşcat, miercuri, de un şarpe şi a fost transportat, cu simptome de şoc anafilactic, la spitalul din Topliţa, de unde, din cauza lipsei de ser antiviperin, a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, starea lui fiind echilibrată.

297 afișări
Imaginea articolului Harghita: Bărbat internat la spital în şoc anafilactic, după ce a fost muşcat de un şarpe

Harghita: Bărbat internat la spital în şoc anafilactic, după ce a fost muşcat de un şarpe (Imagine: Publimedia/Octav Ganea)

Bărbatul, împreună cu rude şi cunoscuţi, se afla, miercuri, la fâneaţă şi întorcea iarba cosită, iar la un moment dat a ridicat o grămadă de fân, din care a căzut un şarpe, care l-a muşcat de degetul arătător stâng, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a fost transportat la Spitalul Municipal Topliţa, unde medicii, suspectând că a fost muşcat de o viperă şi neavând ser antiviperin, au hotărât să îl transfere la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

"A fost adus la noi cu simptome de şoc anafilactic şi chiar dacă nu există încă certitudinea că a fost muşcat de viperă, a fost internat în secţia ATI, primeşte terapie de susţinere a funcţiilor vitale şi terapie cu ser antiviperin”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, Demeter Ferenc.

Potrivit sursei citate, în prezent pacientul este sub observaţie, iar starea lui este "echilibrată”.

Demeter a adăugat că acesta este al patrulea pacient muşcat de şarpe care ajunge la Spitalul Judeţean, de la începutul verii, toţi fiind acum în afara pericolului.

În contextul încălzirii vremii, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a atenţionat că serpii devin activi în zilele toride.

Fiind perioadă de vacanţă şi de concedii, medicul Demeter le-a recomandat celor care merg la munte, în zone cu pietre şi stânci expuse la soare, să poarte pantaloni lungi, bocanci şi şosete albe, iar dacă se întâmplă să fie muşcaţi de şarpe să sune imediat la 112.

"Pe zonele cu pietre şi stânci sunt vipere frecvent, pentru că de acolo absorb cel mai eficient căldura soarelui, de care organismul lor are nevoie, nefiind adaptat să producă propria căldură. De preferat, să fim încălţaţi cu încălţăminte solidă, bocanci şi şosete albe, întrucât viperele se sperie de zonele albe mişcătoare”, a spus Demeter.

El a adăugat că este bine ca turiştii să facă zgomot când merg pe o cărare de munte sau pe stânci, pentru că şerpii simt vibraţiile şi pleacă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici