Harghita: Mansarda unei locuinţe şi mai multe anexe gospodăreşti au ars într-un puternic incendiu

Mansarda unei locuinţe din oraşul harghitean Gheorgheni şi mai multe anexe gospodăreşti au ars, duminică după-amiază, într-un puternic incendiu izbucnit de la o ţigară aprinsă, trei persoane intoxicate cu fum primind îngrijiri medicale din partea unui echipaj SMURD.

186 afișări
Imaginea articolului Harghita: Mansarda unei locuinţe şi mai multe anexe gospodăreşti au ars într-un puternic incendiu

Harghita: Mansarda unei locuinţe şi mai multe anexe gospodăreşti au ars într-un puternic incendiu (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Şeful Centrului Operaţional al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Ovidiu Dudu, a declarat că la sosirea echipajelor de pompieri flăcările cuprinseseră mansarda locuinţei în care stăteau cu chirie mai multe familii, precum şi trei grajduri, o şură cu fân şi o magazie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Două echipeje de pompieri militari cu două autospeciale de la Detaşamentul din localitate, precum şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din comunele Joseni, Ciumani şi Lăzarea cu trei autospeciale au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

În ajutorul acestora au venit aproximativ o sută de localnici, care au cărat apă cu găleţile dintr-un pârâu din apropiere.

Potrivit sursei citate, trei persoane, care au acuzat simptome de intoxicaţie cu fum, au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea echipajului SMURD venit la locul incendiului, acestea refuzând să fie transportate la spital.

Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare, pagubele fiind estimate la aproximativ 200.000 de lei.

Duminică, pompierii militari şi civili din Harghita au mai intervenit la stingerea a patru incendii provocate de trăsnete, în urma cărora două grajduri din comuna Cârţa şi alte două din Lăzarea s-au făcut scrum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici