Harghita: Traficul feroviar, oprit din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată, a fost reluat

Traficul feroviar între Topliţa şi Miercurea Ciuc, blocat, de luni seară, din cauza copacilor doborâţi de vânt pe calea ferată, în timpul unor furtuni, a fost reluat, marţi dimineaţă, când toate cele patru trenuri care erau oprite în gări au plecat spre destinaţie.

22 afișări
Imaginea articolului Harghita: Traficul feroviar, oprit din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată, a fost reluat

Harghita: Traficul feroviar, oprit din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată, a fost reluat (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Primul tren care a plecat, în jurul orei 8.00, a fost Acceleratul 1642 Baia Mare-Bucureşti Nord, după ce echipe de la Electrica, CFR şi muncitori ai primăriei din localitate au reuşit să înlăture copacii căzuţi pe calea ferată, la intrarea în staţia CFR Gălăuţaş.

La ora transmiterii acestei ştiri, plecaseră spre destinaţie şi celelalte garnituri care erau oprite în gările Topliţa şi Subcetate, respectiv trenul internaţional Korona, care circula către Budapesta şi care a fost oprit în gara Subcetate luni la ora 21.30, Acceleratul 1644 Sighetul Marmaţei - Bucureşi Nord şi Rapidul 407 Budapesta - Braşov.

Luni seară, în mai multe localităţi din Harghita au avut loc furtuni cu descărcări electrice puternice, iar mai mulţi copaci s-au prăbuşit peste liniile ferate la intrarea în staţia CFR Gălăuţaş, în cădere rupând liniile de contact şi mai mulţi stâlpi de susţinere a liniilor de tensiune şi făcând imposibil traficul feroviar în zonă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici