Harris, despre cazul Alexandra Stan: România şi Marea Britanie pot face mai multe în privinţa violenţei domestice

Ambasadorul britanic la Bucureşti, Martin Harris, a precizat referindu-se la cazul cântăreţei Alexandra Stan, că România şi Marea Britanie sunt parteneri buni în probleme sociale şi pot face mai multe împreună în ce priveşte violenţa domestică.

400 afișări
Imaginea articolului Harris, despre cazul Alexandra Stan: România şi Marea Britanie pot face mai multe în privinţa violenţei domestice

Martin Harris (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Harris a fost solicitat să comenteze cazul cântăreţei Alexandra Stan, asociat, în acest moment, cu un caz similar, foarte mediatizat, petrecut în Marea Britanie, privind scandalul Charles Saatchi-Nigella Lawson.

"Se întâmplă ca, peste două săptămâni, să vizitez o organizaţie britanică prezentă aici, în România, care acţionează tocmai în această zonă - oferă asistenţă victimelor de violenţă domestică şi un refugiu pentru persoanele care au trecut prin astfel de experienţe. Pentru mine, este o zonă cu multe oportunităţi de a face schimb de experienţe privitor la modalităţile în care ne raportăm în ţările noastre la aceste probleme din societăţile noastre", a precizat Harris, într-un interviu acordat gandul.info.

El a spus că un aspect important este să încercăm să schimbăm atitudini şi să găsim căile prin care victimele pot ieşi în faţă, ştiind că vor găsi autorităţi receptive în primul rând şi un mediu propice pentru a fi protejate, dar şi pentru a-i acţiona legal pe cei care se fac responsabili de astfel de delicte.

"La modul general, ceea ce vreau să spun este că avem o relaţie foarte bogată în multe aspecte de pe palierul social. Sunt mereu impresionat de parteneriatele pe care am reuşit să le stabilim şi de succesul pe care l-am avut împreună. Vom vedea unul dintre cele mai bune exemple în acest sens săptămâna viitoare, cu ocazia vizitei Prinţului Edward, in palliative care in the hospice movement, Casa Speranţei, care deschide un nou hospice aici, în sectorul 2", a spus Harris.

El a precizat că este vorba despre o organizaţie care a reunit profesionişti foarte dedicaţi, iar România este acum lider în regiune in palliative şi oferă aceste servicii în Serbia, în Bulgaria, chiar şi în Kârgâztan.

"Acesta este un aspect pe care îl vom sublinia săptămâna viitoare, în timpul vizitei regale, acela că suntem parteneri foarte buni în probleme sociale şi sunt convins că putem face mult mai multe împreună în ceea ce priveşte violenţa domestică", a mai spus Harris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici