Hong Kong se confruntă cu cea mai mare scădere a populaţiei din istorie

Hong Kong a înregistrat cea mai accentuată scădere anuală a populaţiei, experţii punând declinul pe seama restricţiilor severe COVID şi a represiunii politice, potrivit CNN.

2547 afișări
Imaginea articolului Hong Kong se confruntă cu cea mai mare scădere a populaţiei din istorie

Hong Kong se confruntă cu cea mai mare scădere a populaţiei din istorie

Populaţia totală a oraşului a scăzut de la 7,41 milioane de persoane la 7,29 milioane, o scădere de 1,6%, a anunţat Departamentul de recensământ şi statistică. Aceasta este cea mai abruptă scădere de când guvernul a început să urmărească cifrele în 1961.

Deşi autorităţile au atribuit o parte din această scădere unei scăderi „naturale", mai multe decese decât naşteri, experţii cred că cifrele reflectă un exod care s-a accelerat în ultimii ani pe fondul unor tulburări sociale masive care au inclus proteste antiguvernamentale şi pandemia de coronavirus.

Aproximativ 113.200 de rezidenţi au părăsit Hong Kong în ultimul an, a precizat departamentul, faţă de 89.200 în anul precedent. Cifrele includ expatriaţii şi alţi rezidenţi nepermanenţi. Pe tot parcursul pandemiei, experţii şi liderii din industrie au avertizat că restricţiile severe vor alunga rezidenţii, călătorii şi expatriaţii.

Chiar şi în timp ce restul lumii se deschidea, timp de luni de zile Hong Kong a continuat să ţină închise graniţele, să suspende rutele aeriene şi să impună carantina şi măsuri de distanţare socială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici