Hossu: Dacă Guvernul dă legi pentru aplicarea măsurilor anunţate se blochează justiţia cu procese

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că dacă Guvernul va elabora legi, şi nu ordonanţe de urgenţă pentru aplicarea măsurilor anunţate se vor bloca instanţele judecătoreşti din cauza proceselor şi vor fi pierduţi foarte mulţi bani.

9 afișări
Imaginea articolului Hossu: Dacă Guvernul dă legi pentru aplicarea măsurilor anunţate se blochează justiţia cu procese

Hossu: Dacă Guvernul dă legi pentru aplicarea măsurilor anunţate se blochează justiţia cu procese (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

"Tehnic, este foarte dificilă procedura de punere în aplicare a măsurilor anunţate de preşedintele Traian Băsescu. Acum nu au suport legal şi ar trebui să apară legi speciale, dar acest lucru înseamnă un şir de procese pe structură, care ar duce la blocarea justiţiei, pentru că nu este personal suficient pentru a judeca atâtea procese şi, în plus, se vor pierde foarte mulţi bani", a explicat Hossu.

Aceste măsuri ar trebui să poată fi aplicate doar prin legi, nu prin ordonanţe de urgenţă, care devin operaţionale imediat.

În opinia liderului "Cartel Alfa", este foarte "periculoasă" lipsa de credibilitate a Guvernului, care continuă evaziunea fiscală şi nu are în vedere şi reducerea cheltuielilor materiale.

"Astfel, în 2011, când nu vor mai fi aceiaşi parametri ca în 2010, datoria la bănci va creşte cu 3-5 procente şi această diferenţă nu va putea fi acoperită decât printr-o nouă reducere a fondului de salarii, până când vom ajunge să nu mai avem bugetari", a spus Hossu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că, după negocierile cu FMI, fondului de salarii pentru tot aparatul bugetar va fi redus cu 25%, iar până la sfârşitul anului, şefii de instituţii au obligaţia să-şi facă selecţia, să-i aleagă pe cei mai buni şi nu clientela politică, în aşa fel încât în anul 2011, menţinându-se anvelopa salarială şi în speranţa creşterii economiei, salariile să poată reveni la cele pe care le au acum. Această măsură trebuie luată de la 1 iunie.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici