Hossu: Guvernul să elimine mai întâi cheltuielile inutile în administraţie şi evaziunea fiscală

Liderul "Cartel Alfa" a declarat, marţi, că Guvernul trebuie mai întâi să elimine cheltuielile inutile din administraţie şi să îmbunătăţească gradul de colectare prin eliminarea evaziunii fiscale şi apoi să ia măsuri de reducere a cheltuielilor de personal, pe care să le discute cu sindicatele.

15 afișări
Imaginea articolului Hossu: Guvernul să elimine mai întâi cheltuielile inutile în administraţie şi evaziunea fiscală

Hossu: Guvernul să elimine mai întâi cheltuielile inutile în administraţie şi evaziunea fiscală (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a subliniat că toate măsurile de reducere a cheltuielilor de personal din sectorul bugetar ar trebui luate doar în urma unor discuţii cu sindicatele şi a unei analize a sectorului bugetar.

"Dacă vor să ne arate buna-credinţă trebuie să ne demonstreze că au eliminat cheltuielile inutile din administraţia publică, de exemplu fântâni arteziene de un milion de euro, că încearcă să îmbunătăţească gradul de colectare prin eliminarea evaziunii fiscale şi, în al treilea rând, să aibă o discuţie cu sindicatele pentru reducerea cheltuielilor cu forţa de muncă vie", a spus Hossu.

În legătură cu declaraţia ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea, privind reducerea programului de lucru de la opt la şase ore pe zi, Hossu a spus că metoda este practicată în ţările din vest, dar Guvernul vrea să ia aceste măsuri "împins de FMI".

Hossu a apreciat că nici măsura compensării orelor suplimentare cu zile libere nu este corectă, pentru că orele suplimentare se fac la solicitarea angajatorului, nu a angajatului.

Salariaţii din sectorul bugetar vor intra, între septembrie - noiembrie, în concediu fără plată, vor avea program de lucru redus la şase ore sau vor munci efectiv mai puţin cu echivalentul a 10 zile, ceea ce va aduce o economie la buget de 0,3% din PIB, a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici